
Groene-theejelly met munt en blauwe vruchtjes
6 pers.
ca. 260 min
Overig
Ingrediënten
3 blaadjes gelatine
100 g suiker
3 theesticks groene thee citroen (PLUS Moment Fairtrade)
75 g bramen
75 g blauwe bessen
4 kleine takjes munt
EXTRA 4 puddingvormpjes (inhoud ca. 150 ml)
Bereidingswijze
Week de gelatine in een kom met ruim koud water. Breng de suiker met 400 ml water tegen de kook. Los de suiker al roerende op en neem de pan van het vuur.
Voeg de theesticks toe en laat de thee 2 minuten trekken. Verwijder de sticks.
Los de goed uitgeknepen gelatine al roerend op in de warme thee en laat afkoelen tot kamertemperatuur.
Spoel intussen de puddingvormpjes om met koud water en laat uitlekken (droog ze niet!). Verdeel het fruit met de takjes munt over de vormpjes. Schenk de warme thee over het fruit en laat de jellies minimaal 4 uur in de koelkast opstijven.
Houd de vormpjes enkele tellen in een kom heet water. Leg een bordje op de vormpjes en keer ze samen. Verwijder de vormpjes.
Variatietip!
Ook met rood fruit (o.a. aalbessen en frambozen) is deze jelly een echte eyecatcher.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
95 kcal
Koolhydraten
22 gram
Eiwitten
1 gram
Meer recepten in de categorie