Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Groene-theejelly met munt en blauwe vruchtjes

Groene-theejelly met munt en blauwe vruchtjes

Ingrediënten

  • 3 blaadjes gelatine
  • 100 g suiker
  • 3 theesticks groene thee citroen (PLUS Moment Fairtrade)
  • 75 g bramen
  • 75 g blauwe bessen
  • 4 kleine takjes munt
  • EXTRA 4 puddingvormpjes (inhoud ca. 150 ml)
Groene-theejelly met munt en blauwe vruchtjes product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Nagerecht
Recipes/Time Ca. 260 minuten
Recipes/Persons 6 personen

Bereidingswijze

  1. Week de gelatine in een kom met ruim koud water. Breng de suiker met 400 ml water tegen de kook. Los de suiker al roerende op en neem de pan van het vuur.
  2. Voeg de theesticks toe en laat de thee 2 minuten trekken. Verwijder de sticks.
  3. Los de goed uitgeknepen gelatine al roerend op in de warme thee en laat afkoelen tot kamertemperatuur.
  4. Spoel intussen de puddingvormpjes om met koud water en laat uitlekken (droog ze niet!). Verdeel het fruit met de takjes munt over de vormpjes. Schenk de warme thee over het fruit en laat de jellies minimaal 4 uur in de koelkast opstijven.
  5. Houd de vormpjes enkele tellen in een kom heet water. Leg een bordje op de vormpjes en keer ze samen. Verwijder de vormpjes.

Variatie

Ook met rood fruit (o.a. aalbessen en frambozen) is deze jelly een echte eyecatcher.

    Voedingswaarde

  • Kcal 95
  • Eiwit 1 g
  • Koolhydraten 22 g
  • Vet 0 g