
Groene tuinerwtjes soep met munt
4 pers.
ca. 25 min
Ingrediënten
700 gram tuinerwten (diepvries)
2 eetlepels bieslook-roomkaas
110 gram kipfiletplakjes
1 liter groentebouillon
6 takjes munt
2 teentjes knoflook
1 stuk ui
1 stuk volkoren stokbrood
Bereidingswijze
+ staafmixer of blender
1. Pel en snipper de ui en pers de knoflook. Rits de blaadjes van de takjes munt en snijd fijn.
2. Verhit een flinke scheut olijfolie in een grote soeppan en fruit de ui en de knoflook 3 minuten. Voeg de tuinerwtjes en de bouillon toe en breng het geheel zachtjes aan de kook. Laat nog 10 minuten garen. Voeg tot slot de verse munt toe en pureer de soep tot een egale massa.
3. Snijd het stokbrood in schuine plakjes, besmeer met de roomkaas en beleg met de kipfilet.
4. Verdeel de soep over de kommen en serveer met de stokbroodjes.
Tip: Voeg voor een extra romige soep slagroom toe.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
1888 Kj
Calorieën
449 kcal
Vetten
9 gram
Waarvan verzadigd vet
4 gram
Koolhydraten
55 gram
Waarvan suikers
7 gram
Vezels
14 gram
Eiwitten
26 gram