
Groenteburger met hummus & vegan mayo
4 pers.
ca. 25 min
Ingrediënten
1 courgette
2 el olijfolie
1 el balsamicoazijn
4 groenteburgers
4 sesam volkoren burgerbroodjes
1 bakje tomatenhummus
1 zakje voorgesneden ijsbergsla
2 tomaten, elk in 4 plakken
vegan mayonaise
Keukenmateriaal: BBQ aluminium schaaltjes
Bereidingswijze
Snijd de courgette in lange linten, gebruik evt. een mandoline. Meng ze in een schaal met 1 el olie, zout en peper. Gril ze in een aluminiumschaaltje op de BBQ, aan éen kant als de linten dun zijn en aan beide kanten als ze dikker zijn. Doe terug in de schaal en breng op smaak met de balsamicoazijn en 1 el olie.
Gril de groenteburgers op de bbq. Snijd ondertussen de broodjes open en gril ze kort op indirect vuur op de bbq, tot ze een mooie grillrand hebben.
Verdeel de hummus over de onderste helft van de broodjes en leg de sla erop. Leg de burger, de tomaat en courgettelinten erbovenop en garneer met wat vegan mayonaise. Serveer direct.
Meer recepten in de categorie