Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Groenteburger met hummus & vegan mayo

Groenteburger met hummus & vegan mayo

Ingrediënten

  • 1 courgette
  • 2 el olijfolie
  • 1 el balsamicoazijn
  • 4 groenteburgers
  • 4 sesam volkoren burgerbroodjes
  • 1 bakje tomatenhummus
  • 1 zakje voorgesneden ijsbergsla
  • 2 tomaten, elk in 4 plakken
  • vegan mayonaise
  • Keukenmateriaal: BBQ aluminium schaaltjes
Groenteburger met hummus & vegan mayo product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 25 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Snijd de courgette in lange linten, gebruik evt. een mandoline. Meng ze in een schaal met 1 el olie, zout en peper. Gril ze in een aluminiumschaaltje op de BBQ, aan éen kant als de linten dun zijn en aan beide kanten als ze dikker zijn. Doe terug in de schaal en breng op smaak met de balsamicoazijn en 1 el olie.
  2. Gril de groenteburgers op de bbq. Snijd ondertussen de broodjes open en gril ze kort op indirect vuur op de bbq, tot ze een mooie grillrand hebben.
  3. Verdeel de hummus over de onderste helft van de broodjes en leg de sla erop. Leg de burger, de tomaat en courgettelinten erbovenop en garneer met wat vegan mayonaise. Serveer direct.