

Groentenovenschotel van de bbq
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 50 min
8.20 voor 4 pers.
Ingrediënten
3 eetlepel Olijfolie mild
1 stuk Uien
2 tenen Knoflook
2 eetlepel Tomatenpuree
10 gram Basilicum
1 stuk Aubergine
2 stuks Courgette
500 gram Trostomaten
1 stuk Mozzarella
Bereidingswijze
1. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit 2 el olijfolie in een koekenpan en fruit de ui en knoflook tot de ui zacht begint te worden. Voeg de tomatenpuree toe en bak 2 minuten mee. Snijd intussen de basilicum fijn en voeg dit, samen met 2 el water toe en roer door tot er een dikke saus ontstaat. Breng op smaak met peper en zout en verdeel dit in een pan die op de bbq kan.
2. Snijd de aubergine in dunne plakken en dan door de helft en snijd de courgette, tomaat en mozzarella in dunne plakken.
3. Leg dit afwisselend dakpansgewijs in de pan, verdeel de resterende olijfolie over de groenten, peper en zout en dek af met folie. Bak 30 tot 35 minuten af op de bbq tot de groenten gaar zijn.
Meer recepten in de categorie