Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Groentenpannenkoekjes met citroen-ricotta

Groentenpannenkoekjes met citroen-ricotta

Ingrediënten

  • 500 gram broccoli
  • 4 stengels lente-uitjes
  • 450 gram tuinerwten
  • 1 stuk citroen
  • 1 pak pannenkoekmix
  • 800 ml melk
  • 2 stuks eieren
  • 250 gram ricotta
  • 75 gram slamelange
Groentenpannenkoekjes met citroen-ricotta product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. + keukenmachine
  2. 1. Snijd de broccoli in roosjes en de lente-ui in dunne ringetjes. Ontdooi de tuinerwtjes. Rasp de schil van de citroen en pers het sap uit.
  3. 2. Maal in een keukenmachine de broccoli tot kleine stukjes.
  4. 3. Doe de pannenkoekenmix in een kom en meng samen met de melk en de eieren tot een glad beslag. Spatel de broccoli, de lente-ui en de tuinerwtjes door het beslag. Breng op smaak met zwarte peper.
  5. 4. Verhit een scheutje olie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak hierin de groentenpannenkoekjes in 5 minuten rondom goudbruin.
  6. 5. Meng ondertussen de ricotta met de citroenrasp en het citroensap. Breng op smaak met zwarte peper.
  7. 6. Leg op elk bord een stapeltje pannenkoeken, schep er een dot citroen-ricotta bovenop en serveer met de slamelange.
  8. Tip: Lekker met verse bieslook! Voeg voor een non-vega variant gerookte zalm toe.

    Voedingswaarde

  • Kcal 573
  • Eiwit 34 g
  • Koolhydraten 55 g
  • waarvan suikers 21
  • Vet 22 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 11
  • Vezels 12