
Groentenpannenkoekjes met citroen-ricotta
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
500 gram broccoli
4 stengels lente-uitjes
450 gram tuinerwten
1 stuk citroen
1 pak pannenkoekmix
800 ml melk
2 stuks eieren
250 gram ricotta
75 gram slamelange
Bereidingswijze
+ keukenmachine
1. Snijd de broccoli in roosjes en de lente-ui in dunne ringetjes. Ontdooi de tuinerwtjes. Rasp de schil van de citroen en pers het sap uit.
2. Maal in een keukenmachine de broccoli tot kleine stukjes.
3. Doe de pannenkoekenmix in een kom en meng samen met de melk en de eieren tot een glad beslag. Spatel de broccoli, de lente-ui en de tuinerwtjes door het beslag. Breng op smaak met zwarte peper.
4. Verhit een scheutje olie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak hierin de groentenpannenkoekjes in 5 minuten rondom goudbruin.
5. Meng ondertussen de ricotta met de citroenrasp en het citroensap. Breng op smaak met zwarte peper.
6. Leg op elk bord een stapeltje pannenkoeken, schep er een dot citroen-ricotta bovenop en serveer met de slamelange.
Tip: Lekker met verse bieslook! Voeg voor een non-vega variant gerookte zalm toe.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
2413 Kj
Calorieën
573 kcal
Vetten
22 gram
Waarvan verzadigd vet
11 gram
Koolhydraten
55 gram
Waarvan suikers
21 gram
Vezels
12 gram
Eiwitten
34 gram
Meer recepten in de categorie