

Groententagliatelle met panko
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 30 min
8.79 voor 4 pers.
Ingrediënten
2 tenen Knoflook
1 stuk Prei
1 stuk Paprika
250 gram Cherrytomaten
100 gram Spinazie
300 gram Tagliatelle
2 eetlepel Olijfolie mild
100 ml Kookroom
30 gram Parmigiano
75 gram Panko
1 theelepel Chilipeper vlokken
Bereidingswijze
1. Snijd de knoflook fijn, de paprika in blokjes, de prei in halve ringen, halveer de cherrytomaten en snijd de spinazie grof.
2. Kook de tagliatelle in gezouten water al dente.
3. Verhit de olijfolie in een ruime koekenpan en bak de prei, knoflook en paprika een paar minuten aan tot de groenten zacht beginnen te worden. Voeg de cherrytomaten toe en bak mee tot deze ook zacht beginnen te worden. Breng op smaak met peper en zout.
4. Voeg als laatste de spinazie toe en bak mee tot dit geslonken is. Voeg de kookroom en de parmezaan toe en laat pruttelen tot de kaas gesmolten is.
5. Bak intussen in een andere droge hete koekenpan kort de panko met de chiliflakes tot dit goudbruin is. Haal van het vuur en laat afkoelen.
6. Voeg de gekookte tagliatelle toe aan de saus, haal van het vuur en schep een minuut door.
7. Dien de pasta op met de panko.
Meer recepten in de categorie