
Groentepasta van pastinaak met boter en salie
4 pers.
ca. 60 min
Hollands
Ingrediënten
600 g pastinaak
75 g boter
6 takjes salie, blaadjes grof gesneden
Parmezaanse kaas, geraspt
Bereidingswijze
Schil de pastinaken en schaaf er met een kaasschaaf plakken van.
Snijd de plakken in sliertjes, ongeveer zo dik als tagliatelle.
Breng een grote pan met water en zout aan de kook en kook de groenteslierten 2 minuten. Giet ze af en laat uitlekken in een vergiet.
Verwarm intussen de boter en salie samen tot de salie licht bruist. Schep de pastinaak erdoor.
Schep de groentepasta op borden en bestrooi met versgemalen peper en Parmezaanse kaas.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
285 kcal
Vetten
20 gram
Koolhydraten
15 gram
Eiwitten
8 gram