
Groenterolletjes met ricotta in tomatensaus
6 pers.
ca. 70 min
Ingrediënten
boter om in te vetten
400 g sperziebonen
3-4 courgettes
1 pakje tomato frito (350 g)
100 g spinazie
2 eieren
1 bakje ricotta (250 g, Galbani)
75 g geraspte oude kaas
Ovenschaal 20 x 30 cm
Aluminiumfolie
Bereidingswijze
1 Verwarm de oven voor op 180 °C. Vet de ovenschaal in met boter. Haal de sperziebonen af en kook ze 5 min. in kokend water. Giet ze af. Schaaf ondertussen met een kaasschaaf of mandoline in de lengte dunne plakken van de courgettes.
2 Schenk de tomato frito in de ovenschaal. Hak de spinazie grof. Klop de eieren los en voeg de spinazie, ricotta en zout en peper naar smaak toe. Pak ca. 5 sperziebonen en leg ze op 2 naast elkaar liggende plakjes courgette. Verdeel er wat ei-ricottamengsel over en rol op. Leg de rolletjes naast elkaar in de ovenschaal. Maak zoveel rolletjes tot alle ingrediënten op zijn en de schaal gevuld is. Bestrooi met de geraspte kaas.
3 Dek de schaal af met aluminiumfolie en bak in het midden van de oven in ca. 30 min. gaar en goudbruin. Verwijder na 15 min. de folie.
Variatietip!
Lekker bij Gevulde ovenschotel met roomkaas en spek (PLUS Feestmoment). Maar check of ze samen in de oven passen! Of bij home made vissticks.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
355 kcal
Vetten
17 gram
Koolhydraten
25 gram
Eiwitten
18 gram
Meer recepten in de categorie