Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Groenterolletjes met ricotta in tomatensaus

Groenterolletjes met ricotta in tomatensaus

Ingrediënten

  • boter om in te vetten
  • 400 g sperziebonen
  • 3-4 courgettes
  • 1 pakje tomato frito (350 g)
  • 100 g spinazie
  • 2 eieren
  • 1 bakje ricotta (250 g, Galbani)
  • 75 g geraspte oude kaas
  • Ovenschaal 20 x 30 cm
  • Aluminiumfolie
Groenterolletjes met ricotta in tomatensaus product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Bijgerecht
Recipes/Time Ca. 70 minuten
Recipes/Persons 6 personen

Bereidingswijze

  1. 1 Verwarm de oven voor op 180 °C. Vet de ovenschaal in met boter. Haal de sperziebonen af en kook ze 5 min. in kokend water. Giet ze af. Schaaf ondertussen met een kaasschaaf of mandoline in de lengte dunne plakken van de courgettes.
  2. 2 Schenk de tomato frito in de ovenschaal. Hak de spinazie grof. Klop de eieren los en voeg de spinazie, ricotta en zout en peper naar smaak toe. Pak ca. 5 sperziebonen en leg ze op 2 naast elkaar liggende plakjes courgette. Verdeel er wat ei-ricottamengsel over en rol op. Leg de rolletjes naast elkaar in de ovenschaal. Maak zoveel rolletjes tot alle ingrediënten op zijn en de schaal gevuld is. Bestrooi met de geraspte kaas.
  3. 3 Dek de schaal af met aluminiumfolie en bak in het midden van de oven in ca. 30 min. gaar en goudbruin. Verwijder na 15 min. de folie.

Variatie

Lekker bij Gevulde ovenschotel met roomkaas en spek (PLUS Feestmoment). Maar check of ze samen in de oven passen! Of bij home made vissticks.

    Voedingswaarde

  • Kcal 355
  • Eiwit 18 g
  • Koolhydraten 25 g
  • Vet 17 g