
Groenteschijf met rozemarijn-knoflookboter
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 10 Min
Ingrediënten
4 stuks Vivera Groentenschijf
4 takjes PLUS Rozemarijn
50 gram PLUS Roomboter ongezouten
1 teentje PLUS Knoflook
1 eetlepel PLUS Olijfolie
Extra
aluminiumfolie
Bereidingswijze
Pel en pers de knoflook uit. Smelt de boter en meng de knoflook erdoor. Leg de takjes rozemarijn in de gesmolten boter en zet in de koelkast. Laat de boter een uur staan zodat de smaken er goed in kunnen trekken.
Laat de boter voor gebruik zacht worden/smelten en dep het vlees droog met een vel keukenpapier.
Wrijf de burgers in met olijfolie en gril de groenteschijven 2 minuten aan beide kanten.
Gebruik het takje rozemarijn als kwast, en smeer de burgers vervolgens aan beide kanten in met de rozemarijn-knoflookboter. Dit geeft extra smaak aan de schijven. Gril vervolgens nog 1 minuut en haal de groenteschijven van de barbecue.
Variatietip!
Deze manier van bereiden kan bij alle soorten vlees, vis of groenten toegepast worden. Vlees inkwasten met kruidentakjes versterkt de smaak. Gebruik harde takjes die stevig genoeg zijn zoals rozemarijn. Gebruik boter of olie voor de kruidentakjes, dit neemt extra smaak op.
Meer recepten in de categorie