

Groentesoep met bulgur
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 20 min
4.27 voor 4 pers.
Ingrediënten
2 eetlepel Olijfolie
1 stuk Uien
1 stuk Bospeen
2 stuks Bouillon
2 tenen Knoflook
200 gram Bulgur
1 Blik Kikkererwten
100 gram Spinazie
4 eetlepel Creme fraiche
2 takjes Dille
Bereidingswijze
1. Snipper de ui, maak de bospeen schoon en snij in blokjes en snijd de knoflook fijn.
2. Verhit de olie in een ruime pan en fruit de ui en wortel. Voeg de knoflook toe en bak deze kort mee.
3. Voeg de bouillonblokjes met 1500 ml water toe en breng aan de kook. Spoel de kikkererwten af en laat uitlekken en voeg dan samen met de bulgur aan de bouillon toe. Laat 8 à 9 minuten koken, tot de bulgur gaar is.
4. Voeg als laatste de spinazie toe en roer door tot deze geslonken is. Proef of je de soep verder op smaak moet brengen met peper en/of zout.
5. Dien de soep op met een lepel crème fraîche en wat verse dille.
Meer recepten in de categorie