
Groentesoep met krokante soepstengels
Lunch
4 pers.
ca. 90 min
Europees
Ingrediënten
400 gram runderpoelet
3 runderbouillontabletten
1 ui (in grove stukken)
1 kleine prei (in grove stukken)
1 bosje bladselderij (grof gesneden)
1 kleine winterwortel (in grove stukken)
250 gram rundergehakt
1 zakje gehaktkruiden
1 kleine winterwortel (in smalle reepjes)
1 ui (gesnipperd)
1 prei (in ringen)
0 bloemkolen (in kleine roosjes)
100 gram sperziebonen (gehalveerd)
75 gram vermicelli
3 plakjes bladerdeeg (ontdooid)
1 ei (losgeklopt)
0 verse Italiaanse kruiden (naar keuze)
0 zaden (naar keuze)
0 kaas (geraspt)
Bereidingswijze
1. Zeef de soep, schep het vlees uit de zeef en gebruik de bouillon als basis. Meng voor de vulling het gehakt met de gehaktkruiden en vorm er kleine balletjes van.
2. Schep de wortel, ui, prei, bloemkool en sperziebonen door de bouillon en laat 10 minuten zachtjes koken.
3. Schep de gehaktballetjes en vermicelli erdoor en kook zachtjes 5 minuten. Voeg de rest van de bladselderij met de eventueel iets kleiner gesneden runderpoulet toe aan de soep.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
690 kcal
Vetten
38 gram
Waarvan verzadigd vet
17 gram
Koolhydraten
47 gram
Vezels
5 gram
Eiwitten
38 gram
Zout
8 gram
Meer recepten in de categorie