
Groentesoep met kruidenolie
4 pers.
ca. 60 min
Hollands
Ingrediënten
2 uien
1 teen knoflook
1 grote aardappel (150 g)
400-600 g groente naar keuze (wat er nog in de groentelade ligt, in de vriezer of wat je over hebt aan gare groente van het kerstdiner zoals zoete aardappel, rode biet, courgette, sperziebonen, wortel julienne)
2 el olijfolie
1 groentebouillonblokje
15 g verse groene kruiden (peterselie, basilicum, koriander, dille of een combinatie)
4 el olijfolie extra vergine
Bereidingswijze
1 Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Schil de aardappel en snijd in blokjes van 1,5 cm. Verhit de olijfolie in een soeppan en fruit de ui en knoflook in ca. 3 min. glazig. Voeg de aardappel toe en bak 2 min. mee. Voeg alle groente toe, snijd indien nodig in kleinere stukjes en schenk er 800 ml water bij.
2 Verkruimel het bouillonblokje erover en breng aan de kook. Laat op laag vuur 15 min. koken of tot alle groente zacht zijn. Pureer met de staafmixer tot een gladde soep. Breng op smaak met peper en zout.
3 Haal de blaadjes van de kruiden, hak ze grof en pureer ze in het bakje van de staafmixer met de olijfolie extra vergine en 2 eetlepels water glad. Breng op smaak met peper en zout.
4 Verdeel de soep over kommen en maak een mooie swirl met de kruidenolie.
Variatietip!
Maak extra mooi met wat geroosterde pompoenpitten.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
575 kcal
Vetten
36 gram
Koolhydraten
36 gram
Eiwitten
23 gram
Meer recepten in de categorie