Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Groentetaartjes

Groentetaartjes

Ingrediënten

  • Boter om in te vetten
  • 8 plakjes roomboterbladerdeeg (ontdooid)
  • 2 el olijfolie
  • 1 courgette
  • 1 winterwortel
  • 3 eieren
  • 100 g geraspte belegen kaas (zak, 150 g)
  • 1 el Italiaanse kruiden
  • 8 rode zoete trostomaatjes
  • Muffinvorm met min. 8 holtes
Groentetaartjes product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Ontbijt
Recipes/Time Ca. 45 minuten
Recipes/Persons 8 personen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 190 °C. Vet de muffinvorm in met boter en bekleed elke holte met een plakje bladerdeeg.
  2. Snijd met de kaasschaaf in de lengte 8 mooie linten van de courgette. Schrap de wortel en maak ook 8 mooie wortellinten.
  3. Klop de eieren los met de kaas en kruiden. Voeg naar smaak peper en (een beetje) zout toe.
  4. Verdeel het mengsel over de holtes. Bestrijk de courgette en wortel dun met olijfolie.
  5. Leg een plak wortel op een plak courgette en rol ze samen op. Zet het rolletje in de taartjes en duw in het midden een tomaatje.
  6. Bak de taartjes in het midden van de oven in ca. 20 min. goudbruin en gaar. Dek af met aluminiumfolie als de groente te donker worden.

Variatie

Deze groentetaartjes kun je heel goed van tevoren maken. Je kunt ze zelfs na het bakken invriezen en vervolgens afgedekt opwarmen in ca. 10 min. in een voorverwarmde oven op 180 °C.

    Voedingswaarde

  • Kcal 256
  • Eiwit 14 g
  • Koolhydraten 45 g
  • Vet 12 g