
Groentetaartjes
8 pers.
ca. 45 min
Hollands
Ingrediënten
Boter om in te vetten
8 plakjes roomboterbladerdeeg (ontdooid)
2 el olijfolie
1 courgette
1 winterwortel
3 eieren
100 g geraspte belegen kaas (zak, 150 g)
1 el Italiaanse kruiden
8 rode zoete trostomaatjes
Muffinvorm met min. 8 holtes
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 190 °C. Vet de muffinvorm in met boter en bekleed elke holte met een plakje bladerdeeg.
Snijd met de kaasschaaf in de lengte 8 mooie linten van de courgette. Schrap de wortel en maak ook 8 mooie wortellinten.
Klop de eieren los met de kaas en kruiden. Voeg naar smaak peper en (een beetje) zout toe.
Verdeel het mengsel over de holtes. Bestrijk de courgette en wortel dun met olijfolie.
Leg een plak wortel op een plak courgette en rol ze samen op. Zet het rolletje in de taartjes en duw in het midden een tomaatje.
Bak de taartjes in het midden van de oven in ca. 20 min. goudbruin en gaar. Dek af met aluminiumfolie als de groente te donker worden.
Variatietip!
Deze groentetaartjes kun je heel goed van tevoren maken. Je kunt ze zelfs na het bakken invriezen en vervolgens afgedekt opwarmen in ca. 10 min. in een voorverwarmde oven op 180 °C.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
256 kcal
Vetten
12 gram
Koolhydraten
45 gram
Eiwitten
14 gram