
Groninger mosterdsoep
Voorgerecht
4 pers.
ca. 20 min
Europees
Ingrediënten
40 gram boter
1 ui (gesnipperd)
1 teentje knoflook
40 gram bloem
800 milliliter groentebouillon (van tablet)
100 milliliter droge witte wijn
100 milliliter room
3 eetlepels mosterd
100 gram magere spekreepjes
1 prei (in ringen)
Bereidingswijze
1. Verhit de boter in een pan en fruit hierin de ui circa 3 minuten. Pers de knoflook erboven en bak 1 minuut mee. Roer de bloem door het mengsel en bak samen nog 1 minuut.
2. Schenk de helft van de bouillon in de pan en klop met een garde tot de bouillon begint te binden. Schenk de rest van de bouillon erbij en breng alles aan de kook. Roer regelmatig door voor een gladde soep.
3. Voeg de wijn en room toe en roer de (Groninger) mosterd door de soep. Laat de soep 5 minuten zachtjes koken.
4. Bak intussen de spekjes uit in een droge, hete koekenpan en voeg na circa 3 minuten de preiringen toe. Bak samen nog 2 minuten verder.
5. Serveer de mosterdsoep in kommen of diepe borden. Verdeel de gebakken spekjes en prei erover.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
285 kcal
Vetten
20 gram
Waarvan verzadigd vet
11 gram
Koolhydraten
13 gram
Vezels
2 gram
Eiwitten
7 gram
Zout
3 gram
Meer recepten in de categorie