
Grootmoeders rollade
6 pers.
ca. 65 min
Hollands
Ingrediënten
1 grootmoedersrollade (ca. 750 g), op kamertemperatuur
3 el olijfolie
1 sinaasappel
1/2 bakje verse rozemarijn
120 g gerookt ontbijtspek
50 g boter
1 bol knoflook
Keukentouw
Aluminiumfolie
Ovenschaal of braadslede 20 x 25 cm
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 170 °C. Dep de rollade droog met keukenpapier en bestrooi met peper en zout naar smaak. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een ruime koekenpan en bak de rollade in ca. 8 min. rondom bruin aan. Neem uit de pan, leg in een ovenschaal of braadslede en laat iets afkoelen.
Snijd de sinaasappel in parten en knijp ze een beetje uit over het vlees. Breek de rozemarijn in kleine takjes en steek ze hier en daar achter het rolladetouw. Beleg de rollade met pancetta en wikkel er opnieuw een stuk keukentouw om zodat de pancetta blijft zitten.
Verdeel de boter er in kleine stukjes over. Leg de sinaasappel en de rest van de rozemarijn in de schaal. Snijd de bovenkant van de knoflook, schenk de rest van de olijfolie erover en verpak de bol met aluminiumfolie en leg naast de rollade. Dek de schaal af met aluminiumfolie.
Bak de rollade in het midden van de oven in ca. 45 min. gaar. Verwijder na 30 min. het aluminiumfolie (bewaar het folie). Laat de rollade 10 min. afgedekt met de folie rusten, alvorens het vlees in plakjes te snijden. Serveer met de knoflook en sinaasappel. De knoflook kun je uitknijpen over het vlees. Lekker met de spruitjes met mandarijn.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
353 kcal
Vetten
24 gram
Koolhydraten
6 gram
Eiwitten
28 gram