
Grove lente stamppot met snijbonen en kipchipolata’s
4 pers.
ca. 25 min
Ingrediënten
400 gram snijbonen
1 kg ongeschilde krieltjes
350 gram kip chipolata
2 stuks uien
360 gram witte bonen
150 ml melk
1 theelepels kerriepoeder
Bereidingswijze
1. Snijd de snijbonen in schuine repen. Halveer de krieltjes en de chipolata’s. Pel de ui en snijd in ringen. Spoel de witte bonen af onder de kraan en laat uitlekken.
2. Breng de pan water aan de kook en kook de aardappelen 7 minuten. Voeg vervolgens de snijbonen toe kook nog 5 minuten mee.
3. Verwarm de melk met de kerrie en voeg toe aan de krieltjes en snijbonen. Stamp tot een grove puree. Roer de witte bonen erdoor.
4. Verhit een koekenpan met een scheutje olijfolie en bak de uien aan. Voeg vervolgens de kipchipolata’s toe en bak rondom goudbruin en gaar.
5. Verdeel de stamppot over de borden en serveer met de gebakken uien en kipchipolata’s.
Tip: Lekker met grof gehakte geroosterde hazelnoten.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
2306 Kj
Calorieën
549 kcal
Vetten
12 gram
Waarvan verzadigd vet
3 gram
Koolhydraten
71 gram
Waarvan suikers
6 gram
Vezels
16 gram
Eiwitten
29 gram