Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Grove lente stamppot met snijbonen en kipchipolata’s

Grove lente stamppot met snijbonen en kipchipolata’s

Ingrediënten

  • 400 gram snijbonen
  • 1 kg ongeschilde krieltjes
  • 350 gram kip chipolata
  • 2 stuks uien
  • 360 gram witte bonen
  • 150 ml melk
  • 1 theelepels kerriepoeder
Grove lente stamppot met snijbonen en kipchipolata’s product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 25 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. 1. Snijd de snijbonen in schuine repen. Halveer de krieltjes en de chipolata’s. Pel de ui en snijd in ringen. Spoel de witte bonen af onder de kraan en laat uitlekken.
  2. 2. Breng de pan water aan de kook en kook de aardappelen 7 minuten. Voeg vervolgens de snijbonen toe kook nog 5 minuten mee.
  3. 3. Verwarm de melk met de kerrie en voeg toe aan de krieltjes en snijbonen. Stamp tot een grove puree. Roer de witte bonen erdoor.
  4. 4. Verhit een koekenpan met een scheutje olijfolie en bak de uien aan. Voeg vervolgens de kipchipolata’s toe en bak rondom goudbruin en gaar.
  5. 5. Verdeel de stamppot over de borden en serveer met de gebakken uien en kipchipolata’s.
  6. Tip: Lekker met grof gehakte geroosterde hazelnoten.

    Voedingswaarde

  • Kcal 549
  • Eiwit 29 g
  • Koolhydraten 71 g
  • waarvan suikers 6
  • Vet 12 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 3
  • Vezels 16