
Grove spuitenstamppot met komijnekaas
4 pers.
ca. 25 min
Ingrediënten
1¼ kg kruimige aardappelen, geschild
3 el wokolie
1 grote ui, in dunne partjes
1 rode peper, zaadjes verwijderd en in ringetjes
800 gr spruiten, schoongemaakt en gehalveerd
1½ el kerriepoeder
200 gr Goudse jong belegen komijn (stuk)
1 handje ongezouten pinda’s, grof gehakt
Bereidingswijze
Snijd de aardappelen in gelijke stukken en kook in een pan met water in 15-20 min. gaar. Giet af en vang een kopje kookvocht op.
Verhit ondertussen de olie in een wok en bak de ui, rode peper en spruiten in ca. 10 min. beetgaar. Voeg 2 min. voor het einde van de baktijd het kerriepoeder toe.
Stamp de aardappelen met het kookvocht tot een puree en breng op smaak met peper en zout. Snijd de kaas in blokjes,schep luchtig door de stamppot en garneer met de gehakte pinda’s.
Meer recepten in de categorie