Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Grove spuitenstamppot met komijnekaas

Grove spuitenstamppot met komijnekaas

Ingrediënten

  • 1¼ kg kruimige aardappelen, geschild
  • 3 el wokolie
  • 1 grote ui, in dunne partjes
  • 1 rode peper, zaadjes verwijderd en in ringetjes
  • 800 gr spruiten, schoongemaakt en gehalveerd
  • 1½ el kerriepoeder
  • 200 gr Goudse jong belegen komijn (stuk)
  • 1 handje ongezouten pinda’s, grof gehakt
Grove spuitenstamppot met komijnekaas product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 25 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Snijd de aardappelen in gelijke stukken en kook in een pan met water in 15-20 min. gaar. Giet af en vang een kopje kookvocht op.
  2. Verhit ondertussen de olie in een wok en bak de ui, rode peper en spruiten in ca. 10 min. beetgaar. Voeg 2 min. voor het einde van de baktijd het kerriepoeder toe.
  3. Stamp de aardappelen met het kookvocht tot een puree en breng op smaak met peper en zout. Snijd de kaas in blokjes,schep luchtig door de stamppot en garneer met de gehakte pinda’s.