

Gyros bowl
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 30 min
8.41 voor 4 pers.
Ingrediënten
200 gram Orzo
2 eetlepel Olijfolie mild
500 gram PLUS Gyrosvlees
1 stuk Komkommer
2 tenen Knoflook
1 stuk Rode uien
250 gram Cherrytomaten
300 gram Griekse yoghurt
1 eetlepel Dille
100 gram Feta
Bereidingswijze
1. Kook de orzo zoals op de verpakking vermeld staat.
2. Verhit intussen de olijfolie in een koekenpan en bak het gyrosvlees aan tot dit gaar is, schep tussendoor regelmatig om.
3. Rasp intussen de helft van de komkommer, snijd de andere helft in blokjes en snijd de knoflook fijn. Snijd de ui in halve ringen en halveer de cherrytomaten.
4. Knijp voor de tzatziki zoveel mogelijk vocht uit de geraspte komkommer en meng met de Griekse yoghurt, de knoflook en de dille.
5. Verdeel de orzo over 4 borden, leg hier het gyrosvlees op en vul de borden aan met de tzatziki, de rode uienringen en de cherrytomaten. Verkruimel hier wat feta overheen en dien direct op.
Meer recepten in de categorie