
Gyros salade bowl
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
olijfolie
2 stuks sjalotten
20 gram platte peterselie
20 gram munt
500 gram gyrosvlees
400 gram cherrytomaten
1 stuk citroen
1 stuk broccoli
100 gram verse spinazie
300 gram quinoa
4 eetlepels kwark
1 stuk komkommer
Bereidingswijze
1. Pel en snipper de sjalot. Rasp de komkommer fijn en snijd de cherrytomaat in blokjes. Snijd de broccoliroosjes van de stam, verwijder het uiteinde van de stam en snijd in reepjes. Hak de peterselie en de munt fijn. Rasp de schil van een halve citroen en pers het sap uit.
2. Bereid de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat iets afkoelen.
3. Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en bak de gyrosreepjes in 4 minuten rondom goudbruin. Voeg de broccoli roosjes en stam toe en roerbak het geheel nog 5 minuten.
4. Knijp het overtollige sap uit de komkommer en meng de helft van de komkommer met de kwark, de citroenrasp en de helft van de munt tot een romige saus.
5. Meng de quinoa met de sjalot, de peterselie, de tomaat, het citroensap, de spinazie en de resterende munt en komkommer tot een salade.
6. Verdeel de quinoasalade over één deel van de kommen, verdeel de gyrosreepjes met broccoli over het andere deel en serveer de romige saus erbovenop.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
2527 Kj
Calorieën
602 kcal
Vetten
21 gram
Waarvan verzadigd vet
6 gram
Koolhydraten
59 gram
Waarvan suikers
7 gram
Vezels
7 gram
Eiwitten
43 gram