
Hachee met rode kool en gekookte aardappelen
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
680 gram rode kool
4 stuks uien
500 gram hacheevlees
1 zakje gehaktkruiden
600 gram aardappelen
2 eetlepels balsamicoazijn
3 plakken ontbijtkoek
Bereidingswijze
1. Pel de uien en snijd in halve ringen. Snijd de plakken ontbijtkoek in kleine stukken.
2. Verhit een scheutje olie in een stoofpan en bak het hacheevlees rondom aan. Voeg de uien toe en bak 3 minuten mee. Voeg vervolgens 300 ml water en de balsamicoazijn toe en breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat het vlees in ongeveer 2 uur gaar stoven met het deksel op de pan.
3. Kook wanneer het vlees bijna zacht is de aardappelen in 18 minuten gaar en warm de rode kool op.
4. Voeg het zakje kruidenmix en de stukjes ontbijtkoek toe aan de hachee en roer tot de saus dikker wordt.
5. Serveer de hachee met de gekookte aardappelen en de rode kool.
Tip: Garneer het gerecht met gehakte peterselie.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
3216 Kj
Calorieën
765 kcal
Vetten
48 gram
Waarvan verzadigd vet
14 gram
Koolhydraten
42 gram
Waarvan suikers
12 gram
Vezels
9 gram
Eiwitten
38 gram