Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Hachee met rode kool en gekookte aardappelen

Hachee met rode kool en gekookte aardappelen

Ingrediënten

  • 680 gram rode kool
  • 4 stuks uien
  • 500 gram hacheevlees
  • 1 zakje gehaktkruiden
  • 600 gram aardappelen
  • 2 eetlepels balsamicoazijn
  • 3 plakken ontbijtkoek
Hachee met rode kool en gekookte aardappelen product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. 1. Pel de uien en snijd in halve ringen. Snijd de plakken ontbijtkoek in kleine stukken.
  2. 2. Verhit een scheutje olie in een stoofpan en bak het hacheevlees rondom aan. Voeg de uien toe en bak 3 minuten mee. Voeg vervolgens 300 ml water en de balsamicoazijn toe en breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat het vlees in ongeveer 2 uur gaar stoven met het deksel op de pan.
  3. 3. Kook wanneer het vlees bijna zacht is de aardappelen in 18 minuten gaar en warm de rode kool op.
  4. 4. Voeg het zakje kruidenmix en de stukjes ontbijtkoek toe aan de hachee en roer tot de saus dikker wordt.
  5. 5. Serveer de hachee met de gekookte aardappelen en de rode kool.
  6. Tip: Garneer het gerecht met gehakte peterselie.

    Voedingswaarde

  • Kcal 765
  • Eiwit 38 g
  • Koolhydraten 42 g
  • waarvan suikers 12
  • Vet 48 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 14
  • Vezels 9