
Hachee uit de slowcooker
Hoofdgerecht
6 pers.
ca. 20 min
Europees
Ingrediënten
1 kilogram sukadelap (in blokjes)
3 eetlepels bloem
25 gram roomboter
3 grote uien (in halve ringen)
500 milliliter runderbouillon
1 eetlepel appelstroop
1 eetlepel mosterd
2 eetlepels azijn
2 laurierblaadjes
4 kruidnagels
Bereidingswijze
1. Breng het vlees op smaak met zout en/of peper. Meng de bloem erdoor. Verhit de boter in een grote koekenpan. Bak het vlees, eventueel in 2 porties, in 6-8 min. rondom aan. Doe het vlees in de slowcooker.
2. Bak in het achtergebleven bakvet de uienringen lichtbruin en doe ze bij het vlees in de slowcooker. Voeg de bouillon, appelstroop, mosterd, azijn, laurierblaadjes en kruidnagels toe.
3. Doe het deksel op de slowcooker en gaar 8-10 uur op laag of 4-6 uur op hoog, totdat het vlees heel mals is en uit elkaar valt.
4. Verwijder voor serveren de laurierblaadjes en breng op smaak met zout en/of peper.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
258 kcal
Vetten
6 gram
Waarvan verzadigd vet
4 gram
Koolhydraten
10 gram
Vezels
2 gram
Eiwitten
40 gram
Zout
1 gram
Meer recepten in de categorie