

Hagelslag cake
dessert
4 pers.
ca. 60 min
3.85 voor 4 pers.
Ingrediënten
215 gram Roomboter
200 gram Neutraal suiker
4 stuks Eieren
1 theelepel Vanille extract
200 gram Zelfrijzend bakmeel
75 gram Hagelslag puur
Bereidingswijze
1. Ook nodig: cakeblik van 25 cm
2. Zorg ervoor dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn en de boter zacht is.
3. Verwarm de oven voor op 180 graden (boven- en onderwarmte).
4. Klop 200 gram boter met de suiker op tot een luchtige massa, voeg dan één voor één de eieren toe en meng goed door.
5. Voeg het vanille extract en het zelfrijzend bakmeel toe en meng door tot alles net is opgenomen.
6. Spatel als laatste de hagelslag door het beslag.
7. Vet het cakeblik in met de resterende 15 gram boter en verdeel hier het beslag in. Bak 50 minuten tot een uur af in de oven, tot je er een sateprikker schoon uit kunt halen.
8. Laat 10 minuten afkoelen in het bakblik en vervolgens verder op een afkoelrek.
Meer recepten in de categorie