
Halloumiburgers met avocado, koriandermayonaise en rucolasalade
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 20 min
33.41 voor 4 pers.
Ingrediënten
1 Plant Koriander
4 eetlepel Mayonaise
4 theelepel Citroensap
5 stuks Zongedroogde tomaatjes
5 stuks Radijs
75 gram Rucola
2 stuks Halloumi
2 eetlepel Bertolli extra
2 stuks Trostomaten
2 stuks Avocado
4 stuks Campioentjes
50 gram Spinazie
Bereidingswijze
1. Maak de koriandermayonaise door de korianderblaadjes met de mayonaise en de helft van het citroensap te pureren. Breng op smaak met zwarte peper.
2. Snijd de zongedroogde tomaatjes en de radijsjes in stukjes. Meng met de rucola en het resterende citroensap. Zet apart.
3. Snijd de halloumi in plakken van 1 centimeter dik. Verwarm de olijfolie in een grote koekenpan en bak hierin de halloumi aan beide kanten goudbruin en krokant. Dit duurt ongeveer 10 minuten.
4. Snijd de tomaten in plakken. Verwijder de schil en de pit van de avocado en snijd het vruchtvlees in plakken. Breng op smaak met peper en zout. Halveer de Campioentjes.
5. Besmeer de onderkant van de broodjes met de koriandermayonaise en beleg met de babyspinazie, tomaat, halloumi en avocado. Top met de bovenkantjes. Serveer de halloumiburgers met de rucolasalade.
Meer recepten in de categorie