Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Hamburger Caprese

Hamburger Caprese

Ingrediënten

  • 1 Bio+ Courgette
  • 2 Bio+ Trostomaten
  • 4 takjes Citroenbasilicum
  • 2 bollen Mozzarella
  • 4 EL Bio+ Pesto
  • 2 EL Mayonaise
  • 4 EL Milde olijfolie
  • 4 Italiaanse bollen
  • 4 Blonde d'Aquitaine hamburgers
  • 30 GR Bio+ Rucola
  • 4 Satéprikkers
Hamburger Caprese product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 25 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. 2. Snijd de uiteindes van de courgette. Snijd de courgettes in plakken van ongeveer 0,5 centimeter dik.
  3. 3.Verwijder het kroontje uit de tomaten en snijd de tomaten in plakken. Haal de blaadjes van de citroenbasilicum takjes. Snijd de mozzarella in plakjes.
  4. 4. Meng de pesto met de mayonaise.
  5. 5. Verwarm een grillpan. Besmeer de courgetteplakjes met drie eetlepels olijfolie en gril ze aan beide kanten tot je grillstrepen ziet. Breng op smaak met zwarte peper.
  6. 6. Verwarm een koekenpan en bak in de resterende olijfolie de burgers. Breng op smaak met zwarte peper.
  7. 7. Halveer de Italiaanse bollen en rooster ze 5 minuten in de oven.
  8. 8. Besmeer de bovenste helften van de Italiaanse bollen aan de binnenkant met de pestomayonaise.
  9. 9. Leg op de onderste helft van de Italiaanse bollen de plakken courgette. Leg hierop de burgers, de tomaat, citroenbasilicum, mozzarella en rucola. Leg de bovenste helft van de Italiaanse bollen erbovenop. Steek door elke burger een satéprikker zodat ze blijven staan.

    Voedingswaarde

  • Kcal 930
  • Eiwit 4 g
  • Koolhydraten 40 g
  • Vet 61 g