Hamburger Caprese - Recepten

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Hamburger Caprese

Hamburger Caprese

Hamburger Caprese product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 25 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 1 Bio+ Courgette
  • 2 Bio+ Trostomaten
  • 4 takjes Citroenbasilicum
  • 2 bollen Mozzarella
  • 4 EL Bio+ Pesto
  • 2 EL Mayonaise
  • 4 EL Milde olijfolie
  • 4 Italiaanse bollen
  • 4 Blonde d'Aquitaine hamburgers
  • 30 GR Bio+ Rucola
  • 4 Satéprikkers
Bereiden
1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
2. Snijd de uiteindes van de courgette. Snijd de courgettes in plakken van ongeveer 0,5 centimeter dik.
3.Verwijder het kroontje uit de tomaten en snijd de tomaten in plakken. Haal de blaadjes van de citroenbasilicum takjes. Snijd de mozzarella in plakjes.
4. Meng de pesto met de mayonaise.
5. Verwarm een grillpan. Besmeer de courgetteplakjes met drie eetlepels olijfolie en gril ze aan beide kanten tot je grillstrepen ziet. Breng op smaak met zwarte peper.
6. Verwarm een koekenpan en bak in de resterende olijfolie de burgers. Breng op smaak met zwarte peper.
7. Halveer de Italiaanse bollen en rooster ze 5 minuten in de oven.
8. Besmeer de bovenste helften van de Italiaanse bollen aan de binnenkant met de pestomayonaise.
9. Leg op de onderste helft van de Italiaanse bollen de plakken courgette. Leg hierop de burgers, de tomaat, citroenbasilicum, mozzarella en rucola. Leg de bovenste helft van de Italiaanse bollen erbovenop. Steek door elke burger een satéprikker zodat ze blijven staan.

Voedingswaarde

eiwit
4 g
koolhydraten
40 g
vet
61 g
Kcal
930