
Hamburger Caprese
4 pers.
ca. 25 min
Ingrediënten
1 Bio+ Courgette
2 Bio+ Trostomaten
4 takjes Citroenbasilicum
2 bollen Mozzarella
4 EL Bio+ Pesto
2 EL Mayonaise
4 EL Milde olijfolie
4 Italiaanse bollen
4 Blonde d'Aquitaine hamburgers
30 GR Bio+ Rucola
4 Satéprikkers
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
2. Snijd de uiteindes van de courgette. Snijd de courgettes in plakken van ongeveer 0,5 centimeter dik.
3.Verwijder het kroontje uit de tomaten en snijd de tomaten in plakken. Haal de blaadjes van de citroenbasilicum takjes. Snijd de mozzarella in plakjes.
4. Meng de pesto met de mayonaise.
5. Verwarm een grillpan. Besmeer de courgetteplakjes met drie eetlepels olijfolie en gril ze aan beide kanten tot je grillstrepen ziet. Breng op smaak met zwarte peper.
6. Verwarm een koekenpan en bak in de resterende olijfolie de burgers. Breng op smaak met zwarte peper.
7. Halveer de Italiaanse bollen en rooster ze 5 minuten in de oven.
8. Besmeer de bovenste helften van de Italiaanse bollen aan de binnenkant met de pestomayonaise.
9. Leg op de onderste helft van de Italiaanse bollen de plakken courgette. Leg hierop de burgers, de tomaat, citroenbasilicum, mozzarella en rucola. Leg de bovenste helft van de Italiaanse bollen erbovenop. Steek door elke burger een satéprikker zodat ze blijven staan.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
930 kcal
Vetten
61 gram
Koolhydraten
40 gram
Eiwitten
4 gram