
Hamburgers met blauwe kaas en paddestoelen
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 25 min
65.68 voor 4 pers.
Ingrediënten
4 stuks Rode ui
3 takjes Tijm
2 eetlepel Balsamico azijn
600 gram Aardappelschijfjes
150 gram Oesterzwammen
4 stuks Hamburgers
2 stuks Trostomaten
150 gram Roquefort
4 stuks Meergranen bollen
30 gram Rucola
Bereidingswijze
1. Snijd de rode uien in ringen en verwarm een koekenpan op middelhoog vuur met een scheut olijfolie. Bak hierin de rode uien met de tijm, een flinke snuf zout en zwarte peper gedurende 20 minuten. Blus af met de balsamico azijn en laat nog 5 minuten pruttelen. Dit is de rode-uienrelish.
2. Verwarm ondertussen een grote koekenpan op middelhoog vuur met een scheut olijfolie. Bak hierin de aardappelschijfjes aan alle kanten goudbruin. Breng op smaak met een snufje zout.
3. Scheur de oesterzwammen in grove stukken. Verwarm een derde koekenpan op hoog vuur met een scheut olijfolie en bak hierin de oesterzwammen tot ze goudbruin kleuren. Breng op smaak met peper en zout, en draai het vuur uit. Leg de oesterzwammen apart.
4. Verwarm de koekenpan opnieuw, dit keer op middelhoog vuur met een scheut olijfolie. Bak hierin de hamburgers aan beide kanten goudbruin en gaar. Snijd de trostomaten en Roquefort in plakken. Halveer de meergranen bollen.
5. Beleg de onderkantjes van de bollen met een beetje rucola, tomaat, een burger, oesterzwam, Roquefort en de rode-uienrelish. Sluit af met een beetje extra rucola en de bovenkantjes. Serveer de hamburgers samen met de aardappelschijfjes.
Meer recepten in de categorie