

Hamburgers met blauwe kaas en rode-uienrelish
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 30 min
10.26 voor 4 pers.
Ingrediënten
5 stuks Rode ui
50 gram Roomboter
2 theelepel Tijmblaadjes
750 gram Ovenfriet
2 stuks Trostomaten
4 stuks Ciabattina
125 gram Danablu
4 stuks Hamburgers
50 gram Barbecuesaus
50 gram Rucola
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 225 graden. Snijd de rode uien in dunne ringen. Smelt de roomboter in een koekenpan en bak hierin de rode uien gedurende 15-20 minuten, tot ze helemaal zacht en gekaramelliseerd zijn. Breng op smaak met zout, peper en de tijm.
2. Verdeel de ovenfriet over een met bakpapier beklede bakplaat en bak volgens de bereidingswijze op de verpakking goudbruin en krokant.
3. Snijd de tomaten in plakken en halveer de ciabattina's. Snijd de blauwe kaas in dunne plakjes. Verwarm een koekenpan met een scheutje olijfolie op middelhoog vuur. Bak hierin de hamburgers aan beide kanten gedurende 5-7 minuten. Top de burgers met de blauwe kaas en laat iets verwarmen.
4. Meng de barbecuesaus door de rode uien. Besmeer de onderkant van de ciabattini met een klein beetje uienrelish. Leg hierop de burgers, de tomaat, rucola en resterende uienrelish. Top met de bovenkantjes van de broodjes en serveer met de frietjes.
Meer recepten in de categorie