
Hamburgers met geroosterde tomaatjes
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 30 min
23.40 voor 4 pers.
Ingrediënten
250 gram PLUS Hollandse cherrytomaten
3 tenen Knoflook
1 stuk Rode ui
2 eetlepel Balsamico azijn
4 stuks Italiaanse bollen
2 stuks Avocado
1 Plant Basilicum
4 stuks Duitse biefstuk
30 gram Veldsla
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Halveer de cherrytomaten, plet de knoflook en snijd de rode uien in grove parten. Meng met de balsamicoazijn, 2 eetlepels olijfolie, 2 tl suiker, zout en peper naar smaak. Rooster gedurende 25-30 minuten, tot de tomaatjes en zacht en donker kleuren. Rooster aan het einde de Italiaanse bollen mee volgens de bereidingswijze op de verpakking.
2. Verwijder de schil en pit van de avocado’s en prak het vruchtvlees fijn. Hak de basilicum fijn en meng samen met een snuf zout en peper door de avocado. Verwarm een koekenpan met een scheut olijfolie en bak hierin de Duitse biefstukken gaar.
3. Duw de knoflook uit de schil en meng met het sap uit de tomaatjes. Halveer de Italiaanse bollen en besmeer de onderkanten met de avocadopuree. Verdeel hier de veldsla over, de Duitse biefstukken en het tomatenmengsel. Top met de bovenkantjes van de broodjes en serveer direct.
Meer recepten in de categorie