
Hamburgers met peer en blauwe kaas
4 pers.
ca. 25 min
Ingrediënten
100 gram spekreepjes
4 stuks hamburgers
500 gram witlof
2 stuks handperen
4 stuks hamburgerbroodjes
75 gram rucola
1 handje pecannoten
100 gram blauwe kazen
Bereidingswijze
1. Verwijder het uiteinde van de witlof en trek de blaadjes los. Hak de pecannoten grof. Snijd de peer in vieren, verwijder het klokhuis en snijd in dunne reepjes.
2. Halveer de hamburgerbroodjes. Besprenkel met olijfolie en grill of rooster ze in een koekenpan goudbruin.
3. Bak in een koekenpan de spekreepjes goudbruin en krokant. Laat uitlekken op een vel keukenpapier. Bereid vervolgens in dezelfde koekenpan de hamburgers volgens de aanwijzingen op de verpakking.
4. Meng de helft van de peer met de witlof, de helft van de spekjes en de pecannoten. Meng 1 eetlepel extra vergine olijfolie erdoor en breng op smaak met versgemalen zwarte peper.
5. Verdeel wat rucola over de broodjes, leg de hamburger, de overige peer, de blauwe kaas en spekreepjes erop en top af met de bovenkant van het broodje. Serveer met de witlofsalade.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
2616 Kj
Calorieën
624 kcal
Vetten
38 gram
Waarvan verzadigd vet
17 gram
Koolhydraten
36 gram
Waarvan suikers
23 gram
Vezels
3 gram
Eiwitten
35 gram