Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Hamburgers met peer en blauwe kaas

Hamburgers met peer en blauwe kaas

Ingrediënten

  • 100 gram spekreepjes
  • 4 stuks hamburgers
  • 500 gram witlof
  • 2 stuks handperen
  • 4 stuks hamburgerbroodjes
  • 75 gram rucola
  • 1 handje pecannoten
  • 100 gram blauwe kazen
Hamburgers met peer en blauwe kaas product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 25 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. 1. Verwijder het uiteinde van de witlof en trek de blaadjes los. Hak de pecannoten grof. Snijd de peer in vieren, verwijder het klokhuis en snijd in dunne reepjes.
  2. 2. Halveer de hamburgerbroodjes. Besprenkel met olijfolie en grill of rooster ze in een koekenpan goudbruin.
  3. 3. Bak in een koekenpan de spekreepjes goudbruin en krokant. Laat uitlekken op een vel keukenpapier. Bereid vervolgens in dezelfde koekenpan de hamburgers volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  4. 4. Meng de helft van de peer met de witlof, de helft van de spekjes en de pecannoten. Meng 1 eetlepel extra vergine olijfolie erdoor en breng op smaak met versgemalen zwarte peper.
  5. 5. Verdeel wat rucola over de broodjes, leg de hamburger, de overige peer, de blauwe kaas en spekreepjes erop en top af met de bovenkant van het broodje. Serveer met de witlofsalade.

    Voedingswaarde

  • Kcal 624
  • Eiwit 35 g
  • Koolhydraten 36 g
  • waarvan suikers 23
  • Vet 38 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 17
  • Vezels 3