Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Haricot verts salade met tonijn en olijven

Haricot verts salade met tonijn en olijven

Ingrediënten

  • 1 bosje platte peterselie
  • 1 bosje radijsje
  • 4 stuks zoete puntpaprika's
  • 300 gram tonijn uit blik
  • 4 stuks eieren
  • 300 gram haricots verts
  • 400 gram spruitjes
  • 100 gram zwarte olijven
  • 2 eetlepels honing-mosterddressing
Haricot verts salade met tonijn en olijven product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. 1. Zet twee pannen met ruim water op en breng aan de kook.
  2. 2. Snijd de peterselie grof en de radijs in dunne plakjes. Snijd de paprika in dunne reepjes en laat de tonijn uitlekken in een zeef. Kook de eieren 6 minuten en laat schrikken.
  3. 3. Kook de haricot verts en de spruitjes 4 minuten en spoel ze af onder koud stromend water. Meng samen met de radijsjes, peterselie, olijven, tonijn en mosterddressing tot een salade.
  4. 4. Pel de eieren en snijd ze in kwartjes.
  5. 5. Verdeel de salade over 4 borden en leg de eitjes erop.
  6. TIP: Lekker met croutons.

    Voedingswaarde

  • Kcal 352
  • Eiwit 35 g
  • Koolhydraten 17 g
  • waarvan suikers 12
  • Vet 15 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 3
  • Vezels 11