
Haricot verts salade met tonijn en olijven
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
1 bosje platte peterselie
1 bosje radijsje
4 stuks zoete puntpaprika's
300 gram tonijn uit blik
4 stuks eieren
300 gram haricots verts
400 gram spruitjes
100 gram zwarte olijven
2 eetlepels honing-mosterddressing
Bereidingswijze
1. Zet twee pannen met ruim water op en breng aan de kook.
2. Snijd de peterselie grof en de radijs in dunne plakjes. Snijd de paprika in dunne reepjes en laat de tonijn uitlekken in een zeef. Kook de eieren 6 minuten en laat schrikken.
3. Kook de haricot verts en de spruitjes 4 minuten en spoel ze af onder koud stromend water. Meng samen met de radijsjes, peterselie, olijven, tonijn en mosterddressing tot een salade.
4. Pel de eieren en snijd ze in kwartjes.
5. Verdeel de salade over 4 borden en leg de eitjes erop.
TIP: Lekker met croutons.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
1478 Kj
Calorieën
352 kcal
Vetten
15 gram
Waarvan verzadigd vet
3 gram
Koolhydraten
17 gram
Waarvan suikers
12 gram
Vezels
11 gram
Eiwitten
35 gram