
Haricots verts met crispy knoflook en rauwe ham
Bijgerecht
4 pers.
ca. 15 min
Europees
Ingrediënten
500 gram haricots verts (afgehaald)
4 eetlepels olijfolie
5 teentjes knoflook (in dunne plakjes)
100 gram rauwe hammen (in dunne repen)
Bereidingswijze
1. Breng een ruime pan met water en 1 eetlepel zout aan de kook. Voeg de haricots verts toe en blancheer ze 3 minuten. Giet af en laat uitdampen.
2. Verhit de olie in een wok op middelhoge stand en bak hierin de plakjes knoflook tot ze lichtbruin kleuren. Schep met een schuimspaan uit de pan op een bord.
3. Voeg de repen ham toe aan de pan en roerbak ze 1 minuut op een hoge stand. Voeg de haricots verts toe en roerbak samen nog 3 minuten, tot de bonen licht kleuren. Schakel de warmtebron uit en schep de krokante knoflook door de boontjes.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
190 kcal
Vetten
13 gram
Waarvan verzadigd vet
2 gram
Koolhydraten
7 gram
Vezels
5 gram
Eiwitten
9 gram
Zout
1 gram
Meer recepten in de categorie