
Haricots verts met hazelnoot-amandelcrumble
Bijgerecht
4 pers.
ca. 20 min
Hollands
Ingrediënten
1 snee wit casinobrood
1 teen knoflook, grofgehakt
2 el hazelnoot en amandelmelange (ongezouten), fijngehakt*
2 takjes tijm, alleen de blaadjes
1 handsinaasappel
1 el olijfolie
500 g haricots verts, schoongemaakt*
Bereidingswijze
Maal in de hakmolen het brood met de notenmelange, de knoflook en tijmblaadjes fijn.
Boen de sinaasappel schoon en rasp de oranje schil. Schep de sinaasappelrasp en de olijfolie door het broodkruimmengsel.
Kook de haricots verts in water met zout in 4 min. beetgaar. Rooster in een droge koekenpan het broodkruimmengsel goudbruin en krokant. Bestrooi met zout naar smaak.
Giet de haricots verts af. Verdeel ze over een schaal en bestrooi met de crumble.
Variatietip
Vervang de haricots verts door sperziebonen. Schil de sinaasappel na het raspen en voeg ook de partjes toe.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
125 kcal
Vetten
7 gram
Waarvan verzadigd vet
1 gram
Koolhydraten
8 gram
Waarvan suikers
2 gram
Vezels
5 gram
Eiwitten
5 gram
Zout
0.20 gram