
Haricots verts met hazelnoot-limoenboter
Bijgerecht
6 pers.
ca. 20 min
Europees
Ingrediënten
1 limoen
50 gram blanke hazelnoten (gehakt)
125 gram boter
1 kilogram haricots verts (afgehaald)
Bereidingswijze
1. Boen de limoen schoon. Snijd een paar reepjes van de schil voor garnering. Rasp de rest van de schil en pers de vrucht.
2. Meng rasp en het sap, de hazelnoten en de peper door de boter.
3. Schep de boter op vershoudfolie en vorm er een rolletje van. Leg dit tot gebruik in de koelkast (dit kan een dag van tevoren).
4. Kook de haricots verts met zout beetgaar in 5-6 minuten. Giet ze af.
5. Snijd de boter in plakjes en leg ze op de boontjes. Garneer met limoenreepjes.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
275 kcal
Vetten
23 gram
Waarvan verzadigd vet
12 gram
Koolhydraten
9 gram
Eiwitten
5 gram
Meer recepten in de categorie