
Haricots verts met walnoten en spekjes
Bijgerecht
4 pers.
ca. 20 min
Europees
Ingrediënten
600 gram haricots verts (afgehaald)
75 gram boter
100 gram gerookte spekblokjes
4 sneeën wit brood (verkruimeld, zonder korst)
1 eetlepel peterselie (gehakt)
0.5 citroenen (rasp)
50 gram walnoten (grof gehakt)
4 gedroogde tomaten op olie (in stukjes)
Bereidingswijze
1. Kook de haricots verts 4-5 minuten in water met zout. Giet ze af en laat uitlekken.
2. Verhit de helft van de boter en meng de boontjes erdoor. Breng op smaak met zout en peper en houd warm.
3. Bak het spek in een droge, hete koekenpan.
4. Voeg het broodkruim en de rest van de boter toe en bak het kruim lichtbruin en krokant.
5. Schep de peterselie, citroenrasp, walnoten en tomaten erdoor.
6. Schep het mengsel over de bonen en serveer.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
415 kcal
Vetten
30 gram
Waarvan verzadigd vet
13 gram
Koolhydraten
23 gram
Eiwitten
13 gram
Meer recepten in de categorie