
Haring salade met een dille vinaigrette
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
olijfolie
4 stuks haringen
2 stuks courgettes
1 stuk komkommer
1 stuk sjalot
12 sneetjes bruin brood
1 stuk citroen
2 theelepels gedroogde dille
1 theelepel honing
2 eetlepels witte wijnazijn
2 stuks avocado's
2 eetlepels kappertjes
70 gram amandelen
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
2. Pel en snipper de sjalot. Snijd de haring in stukjes, de avocado in reepjes en snijd of schaaf de courgette en de komkommer in flinterdunne plakken. Rasp de schil van 1/4 citroen, pers het sap uit en hak de amandelen grof.
3. Meng een scheut olijfolie met 1 theelepel dille, kwast de sneeën brood hiermee in en rooster in 8 minuten knapperig in de oven.
4. Meng 2 eetlepels olijfolie al roerend samen met de witte wijnazijn, de sjalot, de honing, 1 eetlepel citroensap, de citroenrasp en de overgebleven dille tot een vinaigrette.
5. Meng de haring samen met de komkommer, de courgette, de avocado, de amandelen en de kappertjes tot een salade.
6. Verdeel de haringsalade over de borden, sprenkel de vinaigrette eroverheen en serveer met het brood en de overgebleven vinaigrette.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
2338 Kj
Calorieën
555 kcal
Vetten
23 gram
Waarvan verzadigd vet
4 gram
Koolhydraten
65 gram
Waarvan suikers
16 gram
Vezels
14 gram
Eiwitten
16 gram