Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Haring salade met een dille vinaigrette

Haring salade met een dille vinaigrette

Ingrediënten

  • olijfolie
  • 4 stuks haringen
  • 2 stuks courgettes
  • 1 stuk komkommer
  • 1 stuk sjalot
  • 12 sneetjes bruin brood
  • 1 stuk citroen
  • 2 theelepels gedroogde dille
  • 1 theelepel honing
  • 2 eetlepels witte wijnazijn
  • 2 stuks avocado's
  • 2 eetlepels kappertjes
  • 70 gram amandelen
Haring salade met een dille vinaigrette product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. 1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. 2. Pel en snipper de sjalot. Snijd de haring in stukjes, de avocado in reepjes en snijd of schaaf de courgette en de komkommer in flinterdunne plakken. Rasp de schil van 1/4 citroen, pers het sap uit en hak de amandelen grof.
  3. 3. Meng een scheut olijfolie met 1 theelepel dille, kwast de sneeën brood hiermee in en rooster in 8 minuten knapperig in de oven.
  4. 4. Meng 2 eetlepels olijfolie al roerend samen met de witte wijnazijn, de sjalot, de honing, 1 eetlepel citroensap, de citroenrasp en de overgebleven dille tot een vinaigrette.
  5. 5. Meng de haring samen met de komkommer, de courgette, de avocado, de amandelen en de kappertjes tot een salade.
  6. 6. Verdeel de haringsalade over de borden, sprenkel de vinaigrette eroverheen en serveer met het brood en de overgebleven vinaigrette.

    Voedingswaarde

  • Kcal 555
  • Eiwit 16 g
  • Koolhydraten 65 g
  • waarvan suikers 16
  • Vet 23 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 4
  • Vezels 14