
Harira
Lunch
4 pers.
ca. 30 min
Afrikaans
Ingrediënten
2 uien
3 stengels bleekselderij
2 wortels
2 cm verse gember
2 eetlepels olijfolie
0.5 eetlepels ras el hanout
2 eetlepels tomatenpuree
1 blik gepelde tomaat (400 g)
1 liter groentebouillon (van blokjes)
100 gram vermicelli
200 gram kikkererwten (blik)
Bereidingswijze
1. Snipper de uien. Snijd de bleekselderij en wortels in blokjes. Schil de gember en rasp fijn.
2. Verhit de olie in een soeppan en fruit de ui, bleekselderij en wortel 4 min. Voeg de gember, ras el hanout en tomatenpuree toe en bak 2 min. mee.
3. Voeg de gepelde tomaten en bouillon toe. Breng aan de kook en laat afgedekt 15 min. zachtjes koken op een lage stand.
4. Verhit een droge koekenpan, breek de vermicelli in stukjes van 3 cm boven de pan en rooster ze lichtbruin. Houd apart. Laat de kikkererwten uitlekken.
5. Pureer de soep met de staafmixer. Voeg de kikkererwten en vermicelli toe en kook nog 7 min. breng op smaak met zout en peper.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
339 kcal
Vetten
9 gram
Waarvan verzadigd vet
2 gram
Koolhydraten
49 gram
Vezels
10 gram
Eiwitten
9 gram
Zout
4 gram
Meer recepten in de categorie