

Harissa gehaktballen in tomatensaus met yoghurt dip
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 20 min
Midden-Ooster
17.59 voor 4 pers.
Ingrediënten
1 stuk Uien
500 gram Rundergehakt
2 theelepel Komijn
4 eetlepel Harissa
1 stuk Eieren
75 gram Beschuit
1 eetlepel Olijfolie
2 tenen Knoflook
1 theelepel Koriander
1 Blik Tomatenblokjes
50 gram Feta
200 gram Griekse yoghurt
1 stuk Stokbrood
Bereidingswijze
1. Rasp de ui en meng met het gehakt, 1 tl komijnpoeder, 2 el harissa, het ei en 50 gram van de fijngemalen beschuit. Is het mengsel te nat? Voeg dan wat meer beschuit toe. Breng op smaak met peper en zout.
2. Bak de gehaktballen in een koekenpan aan tot ze goudbruin en gaar zijn. Haal uit de pan en zet opzij.
3. Verhit de olie in dezelfde pan en bak de fijngehakte knoflook kort aan. Voeg de overige theelepel komijnpoeder en de korianderpoeder toe en bak kort mee. Voeg de tomatenblokjes toe en breng de saus op smaak met peper en zout. Laat dit 15 minuten pruttelen op laag vuur. Voeg de laatste 5 minuten de gehaktballen weer toe aan de saus zodat deze weer kunnen opwarmen.
4. Verdeel de overige 2 eetlepels harissa over de Griekse yoghurt en swirl de harissa erdoorheen.
5. Verkruimel de feta over de gehaktballen en serveer met de dip en het stokbrood.
Meer recepten in de categorie