Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Harissa gehaktballen in tomatensaus met yoghurt dip

Harissa gehaktballen in tomatensaus met yoghurt dip

Ingrediënten

  • 1 stuk Uien
  • 500 gram Rundergehakt
  • 2 theelepel Komijn
  • 4 eetlepel Harissa
  • 1 stuk Eieren
  • 75 gram Beschuit
  • 1 eetlepel Olijfolie
  • 2 tenen Knoflook
  • 1 theelepel Koriander
  • 1 Blik Tomatenblokjes
  • 50 gram Feta
  • 200 gram Griekse yoghurt
  • 1 stuk Stokbrood
Harissa gehaktballen in tomatensaus met yoghurt dip product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 20 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Rasp de ui en meng met het gehakt, 1 tl komijnpoeder, 2 el harissa, het ei en 50 gram van de fijngemalen beschuit. Is het mengsel te nat? Voeg dan wat meer beschuit toe. Breng op smaak met peper en zout.
  2. Bak de gehaktballen in een koekenpan aan tot ze goudbruin en gaar zijn. Haal uit de pan en zet opzij.
  3. Verhit de olie in dezelfde pan en bak de fijngehakte knoflook kort aan. Voeg de overige theelepel komijnpoeder en de korianderpoeder toe en bak kort mee. Voeg de tomatenblokjes toe en breng de saus op smaak met peper en zout. Laat dit 15 minuten pruttelen op laag vuur. Voeg de laatste 5 minuten de gehaktballen weer toe aan de saus zodat deze weer kunnen opwarmen.
  4. Verdeel de overige 2 eetlepels harissa over de Griekse yoghurt en swirl de harissa erdoorheen.
  5. Verkruimel de feta over de gehaktballen en serveer met de dip en het stokbrood.

    Voedingswaarde

  • Kcal 484
  • Eiwit 30 g
  • Koolhydraten 29 g
  • waarvan suikers 4
  • Vet 25 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 10
  • Vezels 1