
Hartige ontbijttaartjes met spinazie
4 pers.
ca. 55 min
Ingrediënten
2 eetlepels olijfolie
500 gram spinazie
2 sesambagels
6 eieren
3 eetlepels slagroom
1 eetlepel oregano
Peper en zout
100 gram zachte geitenkaas
150 gram cherrytomaten
Extra nodig: 4x 1 persoons-ovenschaaltjes
Bereidingswijze
1 Verhit 2 eetlepels olijfolie in een hapjespan en voeg de spinazie in delen toe, bak op middelhoog vuur tot het geslonken is. Laat iets afkoelen en druk zoveel mogelijk vocht eruit. Breek intussen 2 sesambagels in stukjes van ca. 3 cm en verdeel ze over 4 ruime 1-persoonsovenschaaltjes.
2 Roer 6 eieren los met 3 eetlepels slagroom, 1 eetlepel oregano, peper en zout naar smaak. Verkruimel de geitenkaas erboven en schep het er met de spinazie door. Verdeel met de cherrytomaten over de bagels.
3 Bak de ontbijttaartjes in ca. 30 min. in een voorverwarmde oven op 190 graden Celsius gaar en goudbruin.
Variatietip!
Liever vlees? Voeg dan een plakje gekookte ham toe aan elk ovenschaaltje. Of toch liever vis? Vervang de gekookte ham door een plakje gerookte zalm.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
372 kcal
Vetten
20 gram
Koolhydraten
25 gram
Vezels
4 gram
Eiwitten
20 gram
Meer recepten in de categorie