Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Hartige ontbijttaartjes met spinazie

Hartige ontbijttaartjes met spinazie

Ingrediënten

  • 2 eetlepels olijfolie
  • 500 gram spinazie
  • 2 sesambagels
  • 6 eieren
  • 3 eetlepels slagroom
  • 1 eetlepel oregano
  • Peper en zout
  • 100 gram zachte geitenkaas
  • 150 gram cherrytomaten
  • Extra nodig: 4x 1 persoons-ovenschaaltjes
Hartige ontbijttaartjes met spinazie product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Ontbijt
Recipes/Time Ca. 55 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. 1 Verhit 2 eetlepels olijfolie in een hapjespan en voeg de spinazie in delen toe, bak op middelhoog vuur tot het geslonken is. Laat iets afkoelen en druk zoveel mogelijk vocht eruit. Breek intussen 2 sesambagels in stukjes van ca. 3 cm en verdeel ze over 4 ruime 1-persoonsovenschaaltjes.
  2. 2 Roer 6 eieren los met 3 eetlepels slagroom, 1 eetlepel oregano, peper en zout naar smaak. Verkruimel de geitenkaas erboven en schep het er met de spinazie door. Verdeel met de cherrytomaten over de bagels.
  3. 3 Bak de ontbijttaartjes in ca. 30 min. in een voorverwarmde oven op 190 graden Celsius gaar en goudbruin.

Variatie

Liever vlees? Voeg dan een plakje gekookte ham toe aan elk ovenschaaltje. Of toch liever vis? Vervang de gekookte ham door een plakje gerookte zalm.

    Voedingswaarde

  • Kcal 372
  • Eiwit 20 g
  • Koolhydraten 25 g
  • Vet 20 g
  • Vezels 4