
Hartige banketletter
Bakken
12 pers.
ca. 65 min
Europees
Ingrediënten
1 ei
1 rol bladerdeeg (vers)
1 verse worst (500 g)
4 eetlepels tomatenketchup
2 eetlepels sesamzaad
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 200°C. Splits het ei en klop de eidooier los. Het eiwit wordt niet gebruikt. Leg het deeg op het werkblad. Rol de worst uit en snijd het vel over de lengte open. Verwijder het vel en leg het worstvlees in de lengte in het midden van het deeg.
2. Besmeer de worst met de ketchup en vouw het deeg erover dicht. Stop de uiteinden van het deeg in en druk de randen goed dicht. Leg met de naad naar beneden op de met bakpapier beklede bakplaat. Vorm de staaf in de letter S.
3. Bestrijk het deeg met het eigeel en bestrooi met sesamzaad. Bak in 30-35 min. in het midden van de oven goudgeel en gaar.
4. Laat 15 min. afkoelen en snijd in stukjes.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
195 kcal
Vetten
13 gram
Waarvan verzadigd vet
6 gram
Koolhydraten
10 gram
Vezels
1 gram
Eiwitten
9 gram
Zout
1 gram
Meer recepten in de categorie