Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Hartige broodpudding uit de oven

Hartige broodpudding uit de oven

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 el olijfolie
  • 8 sneetjes brood (niet te vers)
  • 40 g boter, op kamertemperatuur
  • 1/3 portie paarse spruitjes met peer (van blz XX)
  • 4 eieren
  • 150 g kaas (wat je hebt, geitenkaas, restje brie, kaas van een stuk)
  • 2 el verse groene kruiden (wat je hebt, peterselie is altijd goed)
Hartige broodpudding uit de oven product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 25 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. 1 Verwarm de oven voor op 170 °C. Vet de ovenschaal in met olie. Snijd de ui in ringen. Halveer de sneetjes brood en bestrijk ze met de boter. Verdeel ze in een soort bloemvorm over de ovenschaal en verdeel de ui, spruiten en peer erover en tussen.
  2. 2 Klop de eieren los in een kom. Verkruimel of rasp de kaas erboven (afhankelijk wat voor kaas je gebruikt) en voeg naar smaak peper toe. Schenk het eimengsel over het brood en groente. Dek af met aluminiumfolie en bak 20 min. in het midden van de oven. Verwijder de folie en bak nog 15 min. of tot het mooi goudbruin en gaar is.

Variatie

Je kunt hier allerlei groente in kwijt. In blokjes gesneden zoete aardappel, gekookte bietjes, romanesco of bijv. het bakje oventomaten (PLUS Feestmoment) wat je bij nader inzien niet gebruikt hebt.

    Voedingswaarde

  • Kcal 280
  • Eiwit 4 g
  • Koolhydraten 15 g
  • Vet 22 g