
Hartige broodpudding uit de oven
4 pers.
ca. 25 min
Hollands
Ingrediënten
1 ui
1 el olijfolie
8 sneetjes brood (niet te vers)
40 g boter, op kamertemperatuur
1/3 portie paarse spruitjes met peer (van blz XX)
4 eieren
150 g kaas (wat je hebt, geitenkaas, restje brie, kaas van een stuk)
2 el verse groene kruiden (wat je hebt, peterselie is altijd goed)
Bereidingswijze
1 Verwarm de oven voor op 170 °C. Vet de ovenschaal in met olie. Snijd de ui in ringen. Halveer de sneetjes brood en bestrijk ze met de boter. Verdeel ze in een soort bloemvorm over de ovenschaal en verdeel de ui, spruiten en peer erover en tussen.
2 Klop de eieren los in een kom. Verkruimel of rasp de kaas erboven (afhankelijk wat voor kaas je gebruikt) en voeg naar smaak peper toe. Schenk het eimengsel over het brood en groente. Dek af met aluminiumfolie en bak 20 min. in het midden van de oven. Verwijder de folie en bak nog 15 min. of tot het mooi goudbruin en gaar is.
Variatietip!
Je kunt hier allerlei groente in kwijt. In blokjes gesneden zoete aardappel, gekookte bietjes, romanesco of bijv. het bakje oventomaten (PLUS Feestmoment) wat je bij nader inzien niet gebruikt hebt.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
280 kcal
Vetten
22 gram
Koolhydraten
15 gram
Eiwitten
4 gram
Meer recepten in de categorie