
Hartige cheesecake
6 pers.
ca. 150 min
Hollands
Ingrediënten
Boter om in te vetten
1 pakje hartige taartdeeg (450 g, Koopmans), ontdooid
4 sjalotten
1/3 bakje tijm
500 g gekookte rode bieten
3 eieren
120 g geraspte Parmezaanse kaas
400 g zuivelspread
1 el maizena
1/2 zakje rucola (85 g)
2 el balsamico-crème (flesje 250 ml, Ponti)
Springvorm 22 cm Ø
Bakpapier
Keukenmachine
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 170 °C. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en vet de rand in. Bekleed de vorm met het taartdeeg.
Snipper 3 sjalotten en ris de blaadjes van de tijm, maar bewaar een paar mooie takjes voor garnering. Verhit de olijfolie in een koekenpan en fruit de sjalotten in ca. 3 min. zacht en glazig. Laat iets afkoelen.
Bewaar het mooiste bietje voor garnering en pureer de rest in de keukenmachine tot een gladde puree. Voeg de eieren, kaas, zuivelspread en maizena toe en pureer glad. Voeg naar smaak peper en zout toe. Mix kort de gebakken sjalot en tijm erdoor en schep het mengsel in de springvorm. Bak de cheesecake in het midden van de oven in ca. 1 uur gaar. Laat 30 min. afkoelen in de oven.
Snijd de laatste sjalot in flinterdunne ringen en het laatste bietjes in partjes van 1 cm. Verdeel ze met de rucola over de cheesecake en schenk de balsamico-crème erover.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
423 kcal
Vetten
23 gram
Koolhydraten
35 gram
Eiwitten
17 gram