Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Hartige cheesecake

Hartige cheesecake

Ingrediënten

  • Boter om in te vetten
  • 1 pakje hartige taartdeeg (450 g, Koopmans), ontdooid
  • 4 sjalotten
  • 1/3 bakje tijm
  • 500 g gekookte rode bieten
  • 3 eieren
  • 120 g geraspte Parmezaanse kaas
  • 400 g zuivelspread
  • 1 el maizena
  • 1/2 zakje rucola (85 g)
  • 2 el balsamico-crème (flesje 250 ml, Ponti)
  • Springvorm 22 cm Ø
  • Bakpapier
  • Keukenmachine
Hartige cheesecake product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 150 minuten
Recipes/Persons 6 personen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 170 °C. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en vet de rand in. Bekleed de vorm met het taartdeeg.
  2. Snipper 3 sjalotten en ris de blaadjes van de tijm, maar bewaar een paar mooie takjes voor garnering. Verhit de olijfolie in een koekenpan en fruit de sjalotten in ca. 3 min. zacht en glazig. Laat iets afkoelen.
  3. Bewaar het mooiste bietje voor garnering en pureer de rest in de keukenmachine tot een gladde puree. Voeg de eieren, kaas, zuivelspread en maizena toe en pureer glad. Voeg naar smaak peper en zout toe. Mix kort de gebakken sjalot en tijm erdoor en schep het mengsel in de springvorm. Bak de cheesecake in het midden van de oven in ca. 1 uur gaar. Laat 30 min. afkoelen in de oven.
  4. Snijd de laatste sjalot in flinterdunne ringen en het laatste bietjes in partjes van 1 cm. Verdeel ze met de rucola over de cheesecake en schenk de balsamico-crème erover.

    Voedingswaarde

  • Kcal 423
  • Eiwit 17 g
  • Koolhydraten 35 g
  • Vet 23 g