
Hartige clafoutis met pruimen en blauwe kaas
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 30 min
Frans
Ingrediënten
150 gram bloem (gezeefd)
300 milliliter melk
4 eieren (losgeklopt)
300 gram pruimen (rijp)
200 gram blauwe kazen
1 theelepel tijm
1 zak rucola
50 gram blanke hazelnoten (licht geroosterd)
2 peren (in partjes)
1 eetlepel wittewijnazijn
3 eetlepels olijfolie
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 180ºC. Klop in een grote kom de bloem los met de karnemelk. Klop de eieren erdoor, voeg een snuf zout en peper toe en laat even staan.
2. Snijd de pruimen in de lengte door en verwijder de pit. Leg de halve pruimen met de bolle kant naar boven in de ovenschaal.
3. Verkruimel de kaas erover en bestrooi met de tijm. Klop het beslag nogmaals goed door en giet het over de pruimen en kaas in de schaal.
4. Bak in het midden van de oven in circa 30 minuten gaar. Meng intussen de ingrediënten voor de salade en serveer deze salade bij de clafoutis.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
645 kcal
Vetten
37 gram
Waarvan verzadigd vet
13 gram
Koolhydraten
46 gram
Vezels
6 gram
Eiwitten
27 gram
Zout
2 gram
Meer recepten in de categorie