
Hartige courgettecake met maïs en erwtjes
4 pers.
ca. 60 min
Ingrediënten
1 stuk courgette
6 stuks eieren
300 gram maïskorrels
150 gram doperwten
50 gram kruiden-roomkaas
200 gram hüttenkase
125 gram zelfrijzend bakmeel
75 gram rucola
2 eetlepels slasaus
Bereidingswijze
Let op: de PLUS vrije uitloopeieren 10 stuks (aanbieding) zijn nog niet online verkrijgbaar.
1. Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een cakeblik met bakpapier.
2. Was en snijd de courgette in blokjes en laat de maïskorrels goed uitlekken. Pureer de courgetteblokjes samen met de maïskorrels tot een grove puree.
3. Meng het courgettemengsel met de hüttenkäse en de kruiden-roomkaas in een kom.
4. Klop in een andere kom de eieren en het zelfrijzend bakmeel tot een egaal beslag.
5. Laat de doperwten uitlekken. Voeg het courgettemengsel en de doperwten bij het beslag en roer goed.
6. Verdeel het beslag vervolgens over het cakeblik en plaats deze 50-60 minuten in de voorverwarmde oven.
7. Meng ondertussen de rucola met de slasaus.
8. Verdeel de courgettecake in plakken over de borden en serveer met de rucola.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
2063 Kj
Calorieën
491 kcal
Vetten
18 gram
Waarvan verzadigd vet
7 gram
Koolhydraten
51 gram
Waarvan suikers
8 gram
Vezels
6 gram
Eiwitten
28 gram
Meer recepten in de categorie