Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Hartige courgettecake met maïs en erwtjes

Hartige courgettecake met maïs en erwtjes

Ingrediënten

  • 1 stuk courgette
  • 6 stuks eieren
  • 300 gram maïskorrels
  • 150 gram doperwten
  • 50 gram kruiden-roomkaas
  • 200 gram hüttenkase
  • 125 gram zelfrijzend bakmeel
  • 75 gram rucola
  • 2 eetlepels slasaus
Hartige courgettecake met maïs en erwtjes product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 60 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Let op: de PLUS vrije uitloopeieren 10 stuks (aanbieding) zijn nog niet online verkrijgbaar.
  2. 1. Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een cakeblik met bakpapier.
  3. 2. Was en snijd de courgette in blokjes en laat de maïskorrels goed uitlekken. Pureer de courgetteblokjes samen met de maïskorrels tot een grove puree.
  4. 3. Meng het courgettemengsel met de hüttenkäse en de kruiden-roomkaas in een kom.
  5. 4. Klop in een andere kom de eieren en het zelfrijzend bakmeel tot een egaal beslag.
  6. 5. Laat de doperwten uitlekken. Voeg het courgettemengsel en de doperwten bij het beslag en roer goed.
  7. 6. Verdeel het beslag vervolgens over het cakeblik en plaats deze 50-60 minuten in de voorverwarmde oven.
  8. 7. Meng ondertussen de rucola met de slasaus.
  9. 8. Verdeel de courgettecake in plakken over de borden en serveer met de rucola.

    Voedingswaarde

  • Kcal 491
  • Eiwit 28 g
  • Koolhydraten 51 g
  • waarvan suikers 8
  • Vet 18 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 7
  • Vezels 6