
Hartige havermoutmuffins
12 pers.
ca. 45 min
Hollands
Ingrediënten
2 el olijfolie
150 g broccoli, fijngesneden
1 appel (Royal gala), geschild en in blokjes
3 eieren (Beter Leven 2 sterren)
160 ml yoghurt (volle, Bio+)
100 ml olijfolie
1 el mosterd
75 g oude kaas, geraspt
½ el gedroogde tijm
160 g volkoren speltmeel (biologisch)
100 g havermout
2 tl bakpoeder
20 g pittenmix culinair
EXTRA muffinvorm met 12 holten
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 °C. Verhit de olijfolie in de pan, voeg de broccoli en appel toe en breng op smaak met peper en eventueel zout. Bak ± 8 min. op middelhoog vuur.
Breek de eieren boven een kom en roer de yoghurt, olijfolie, mosterd, kaas en tijm erdoor. Roer in een andere kom het meel, havermout en bakpoeder door elkaar. Voeg al kloppend het eiermengsel toe aan de droge ingrediënten en roer tot een glad beslag. Spatel als laatste de broccoli en appel erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel een klein beetje zout.
Vet een muffinvorm in met wat druppels olijfolie en verdeel het beslag. Bestrooi met de pittenmix. Bak de muffins in 25 min. goudbruin in de oven.
Variatietip!
De pittenmix is ook lekker door yoghurt of over een pannenkoek.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
250 kcal
Vetten
17 gram
Koolhydraten
17 gram
Eiwitten
7 gram