Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Hartige havermoutmuffins

Hartige havermoutmuffins

Ingrediënten

  • 2 el olijfolie
  • 150 g broccoli, fijngesneden
  • 1 appel (Royal gala), geschild en in blokjes
  • 3 eieren (Beter Leven 2 sterren)
  • 160 ml yoghurt (volle, Bio+)
  • 100 ml olijfolie
  • 1 el mosterd
  • 75 g oude kaas, geraspt
  • ½ el gedroogde tijm
  • 160 g volkoren speltmeel (biologisch)
  • 100 g havermout
  • 2 tl bakpoeder
  • 20 g pittenmix culinair
  • EXTRA muffinvorm met 12 holten
Hartige havermoutmuffins product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Lunch
Recipes/Time Ca. 45 minuten
Recipes/Persons 12 personen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Verhit de olijfolie in de pan, voeg de broccoli en appel toe en breng op smaak met peper en eventueel zout. Bak ± 8 min. op middelhoog vuur.
  2. Breek de eieren boven een kom en roer de yoghurt, olijfolie, mosterd, kaas en tijm erdoor. Roer in een andere kom het meel, havermout en bakpoeder door elkaar. Voeg al kloppend het eiermengsel toe aan de droge ingrediënten en roer tot een glad beslag. Spatel als laatste de broccoli en appel erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel een klein beetje zout.
  3. Vet een muffinvorm in met wat druppels olijfolie en verdeel het beslag. Bestrooi met de pittenmix. Bak de muffins in 25 min. goudbruin in de oven.

Variatie

De pittenmix is ook lekker door yoghurt of over een pannenkoek.

    Voedingswaarde

  • Kcal 250
  • Eiwit 7 g
  • Koolhydraten 17 g
  • Vet 17 g