Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Hutspotkoekjes met limoen-korianderdip en gehaktballen

Hutspotkoekjes met limoen-korianderdip en gehaktballen

Ingrediënten

  • 500 gram lichtkruimige aardappels
  • 500 gram hutspot groenten
  • 1 kleine ui
  • 1 teen knoflook
  • 1 bosje peterselie
  • 500 gram rundergehakt
  • 2 el paneermeel
  • 1 el tomatenpuree
  • ½ tl gemalen komijn
  • 3 eieren
  • 1 el bloem
  • 1 bosje koriander
  • 150 gram Griekse yoghurt
  • sap en rasp van 1 limoen
  • 1 el extra vierge olijfolie
Hutspotkoekjes met limoen-korianderdip en gehaktballen product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 70 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Schil de aardappels en rasp grof.
  2. Laat 30 minuten uitlekken in een zeef of vergiet.
  3. Snipper de ui, hak de knoflook en peterselie fijn.
  4. Meng met het gehakt, het paneermeel, de tomatenpuree, komijn en één ei.
  5. Breng op smaak met peper en zout en rol er balletjes van.
  6. Verwarm twee grote koekenpannen met een scheut olijfolie.
  7. Meng de geraspte aardappel met de hutspotgroenten, de resterende eieren, bloem, zout en peper.
  8. Vorm met je handen koekjes van ongeveer tien centimeter doorsnee en bak in een koekenpan goudbruin en krokant, dit duurt ongeveer 15-20 minuten.
  9. Bak ondertussen ook de gehaktballetjes goudbruin en gaar.
  10. Hak ondertussen de koriander fijn.
  11. Meng met de yoghurt, de limoenrasp en het sap, de olijfolie en breng op smaak met zwarte peper.
  12. Serveer de hutspotkoekjes met de limoen-korianderdip en de gehaktballetjes.