Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Hartige muffins met lente-ui, groninger mosterd en kaas

Hartige muffins met lente-ui, groninger mosterd en kaas

Ingrediënten

  • 300 gr bloem
  • 4 tl bakpoeder
  • 1/2 tl zout
  • Snuf peper
  • 2 eieren (m)
  • 200 ml karnemelk
  • 125 ml zonnebloemolie
  • 1 eetl Marne Groninger Mosterd
  • 150 gr oude kaas, in kleine stukjes
  • 2 stengels bosui, in ringetjes
  • muffin blik 12 vaks, 12 papieren muffinvormpjes
  • Voor de crème fraîche laag (optioneel)
  • 4 eetl crème fraîche
  • 1 eetl Marne Groninger Mosterd
Hartige muffins met lente-ui, groninger mosterd en kaas product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Borrel
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 12 personen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Doe in ieder muffin vakje een papieren muffin vormpje.
  3. Meng de bloem, bakpoeder en het zout en peper door elkaar.
  4. Meng in een andere kom de eieren, karnemelk en zonnebloemolie door elkaar.
  5. Giet de natte ingrediënten bij de droge en meng goed tot je net geen droge bloem meer ziet.
  6. Niet te lang door blijven mengen, zo blijven de muffins extra luchtig.
  7. Meng dan de mosterd, oude kaas en bosui door het beslag. De mosterd mag nog best een beetje in strepen te zien zijn.
  8. Vul ieder muffin vormpje met het beslag tot bijna bovenaan de rand en bak ze in 20-30 minuten goudbruin en gaar in de oven.
  9. Meng de crème fraîche en de tweede eetlepel Groninger Mosterd door elkaar tot een lekker pittige crème om de muffins eventueel mee af te smeren wanneer ze afgekoeld zijn.