
Hartige muffin met Sultana crunchers
Lunch
12 pers.
ca. 40 min
Ingrediënten
250g zelfrijzend bakmeel
100g lichte basterdsuiker
1 tl bakpoeder
75g havermout
100g rozijnen
50g gesneden zwarte olijven
1 tl oregano
100g oude geraspte kaas
1 ei losgeklopt
225ml karnemelk
100ml olijfolie
1 pakje Sultana crunchers
Zout
Muffinbakblik
Muffinvormpjes
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor tot 180 °C. Roer in een kom het bakmeel met de suiker, het bakpoeder, zout en de 60 g havermout door elkaar.
Voeg de rozijnen, olijven en het ei, de karnemelk en olie toe en roer alles met een vork om. Het mengsel mag wat klonterig blijven.
Doe het mengsel over in de met papieren muffinvormpjes beklede bakvorm. Strooi er 15 g havermout over, verkruimel de Sultana crunchers eroverheen met wat oude kaas en bak de muffins in 25 min. lichtbruin en gaar. Neem de muffins uit de vorm en laat ze op het rooster afkoelen.