Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Hartige pannenkoek met falafel

Hartige pannenkoek met falafel

Ingrediënten

  • olijfolie
  • 4 stuks pannenkoeken
  • 4 eetlepels yoghurt
  • 500 gram trostomaten
  • 250 gram kaas
  • 1 stuk komkommer
  • 2 stuks rode uien
  • 400 gram tuinerwten
  • 75 gram veldsla
  • 1 bakje falafel
  • 10 gram munt
  • 100 ml witte wijnazijn
Hartige pannenkoek met falafel product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Pel en snijd de rode ui in ringen. Snijd de tomaat in plakken en rasp de kaas en de komkommer. Hak de munt fijn.
  2. Meng de rode ui in een kommetje met de witte wijnazijn en 50 ml water. Zet opzij tot gebruik.
  3. Breng een pan met water aan de kook, kook de tuinerwten 4 minuten, spoel af met koud water en zet opzij tot gebruik.
  4. Bereid de falafel volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  5. Beleg de pannenkoeken met de geraspte kaas en verwarm in een pan zodat de kaas smelt.
  6. Knijp het vocht uit de geraspte komkommer en meng met de yoghurt en de munt tot een frisse tzatzikisaus.
  7. Bestrijk de helft van één pannenkoek met een laagje tzatzikisaus, volg met wat plakken tomaat, de falafel, 1 handje tuinerwtjes en sluit af met de gezuurde rode ui. Vouw de andere helft er half overheen. Herhaal deze stap met de overige pannenkoeken.
  8. Meng de resterende tomaat met de tuinerwten en de veldsla tot een salade. Serveer de pannenkoeken met de salade.
  9. Tip: Houd wat munt apart voor de garnering.

    Voedingswaarde

  • Kcal 581
  • Eiwit 38 g
  • Koolhydraten 57 g
  • waarvan suikers 12
  • Vet 20 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 9
  • Vezels 13