
Hartige pannenkoek met falafel
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
olijfolie
4 stuks pannenkoeken
4 eetlepels yoghurt
500 gram trostomaten
250 gram kaas
1 stuk komkommer
2 stuks rode uien
400 gram tuinerwten
75 gram veldsla
1 bakje falafel
10 gram munt
100 ml witte wijnazijn
Bereidingswijze
1. Pel en snijd de rode ui in ringen. Snijd de tomaat in plakken en rasp de kaas en de komkommer. Hak de munt fijn.
2. Meng de rode ui in een kommetje met de witte wijnazijn en 50 ml water. Zet opzij tot gebruik.
3. Breng een pan met water aan de kook, kook de tuinerwten 4 minuten, spoel af met koud water en zet opzij tot gebruik.
4. Bereid de falafel volgens de aanwijzingen op de verpakking.
5. Beleg de pannenkoeken met de geraspte kaas en verwarm in een pan zodat de kaas smelt.
6. Knijp het vocht uit de geraspte komkommer en meng met de yoghurt en de munt tot een frisse tzatzikisaus.
7. Bestrijk de helft van één pannenkoek met een laagje tzatzikisaus, volg met wat plakken tomaat, de falafel, 1 handje tuinerwtjes en sluit af met de gezuurde rode ui. Vouw de andere helft er half overheen. Herhaal deze stap met de overige pannenkoeken.
8. Meng de resterende tomaat met de tuinerwten en de veldsla tot een salade. Serveer de pannenkoeken met de salade.
Tip: Houd wat munt apart voor de garnering.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
2445 Kj
Calorieën
581 kcal
Vetten
20 gram
Waarvan verzadigd vet
9 gram
Koolhydraten
57 gram
Waarvan suikers
12 gram
Vezels
13 gram
Eiwitten
38 gram
Meer recepten in de categorie