
Hartige pannenkoeken met pulled salmon
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
2 stuks zalmfilets
8 stuks pannenkoeken
1 stuk spitskool
1 stuk venkel
5 takjes dille
4 eetlepels Griekse yoghurt
50 ml witte wijnazijn
2 eetlepels barbecuesaus
Bereidingswijze
1. Snijd de venkel en de spitskool in flinterdunne reepjes. Hak de dille grof.
2. Meng de venkel met de spitskool, de witte wijnazijn en 50 ml water. Breng op smaak met zwarte peper en zet opzij tot gebruik.
3. Bestrijk de zalm met de barbequesaus, verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak in 8 minuten rondom goudbruin. Haal de zalm uit de pan, laat even rusten en trek dan met een vork uit elkaar.
4. Verwarm de pannenkoeken volgens de aanwijzingen op de verpakking.
5. Bestrijk elke pannenkoek met wat Griekse yoghurt en schep wat van de gezuurde venkel-spitskool salade en de pulled salmon erbovenop. Garneer met de dille.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
2365 Kj
Calorieën
561 kcal
Vetten
21 gram
Waarvan verzadigd vet
7 gram
Koolhydraten
58 gram
Waarvan suikers
19 gram
Vezels
6 gram
Eiwitten
34 gram