Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Hartige pompoenpannenkoekjes met andijvie

Hartige pompoenpannenkoekjes met andijvie

Ingrediënten

  • 1 stuk pompoen
  • 250 gram andijvie
  • 300 gram kwark
  • 2 teentjes knoflook
  • 0 theelepel kaneel
  • 20 gram krulpeterselie
  • 1 stengel lente-ui
  • 1 cm gember
  • 4 stuks eieren
  • 2 theelepels paprikapoeder
Hartige pompoenpannenkoekjes met andijvie product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. 1. Schil en pers de knoflook. Snijd de pompoen in kleine blokjes, de lente-ui in ringen, rasp de gember en hak de peterselie fijn.
  2. 2. Breng een pan met water aan de kook, kook de pompoen in 15 minuten gaar, giet af en laat afkoelen. Maal de pompoen tot een gladde puree met behulp van een staafmixer of een vork.
  3. 3. Meng de pompoen met de helft van de peterselie, de helft van de knoflook, de helft van de paprikapoeder, de lente-ui, de gember, het kaneel en de eieren tot een glad beslag.
  4. 4. Verhit een koekenpan met anti-aanbaklaag en schep met behulp van een soeplepel het beslag voor 1 pannenkoek in de pan. Verdeel vervolgens een handje andijvie op de pannenkoek. Bak de pannenkoek op middelhoog vuur totdat de zijkanten iets omhoog gaan staan. Draai dan de pannenkoek om met behulp van een spatel. Bak de pannenkoek nog eens in 2 à 3 minuten gaar en goudbruin. Herhaal deze stap totdat het beslag op is.
  5. 5. Meng ondertussen de kwark met de overgebleven knoflook en paprikapoeder tot een romige saus.
  6. 6. Serveer de pompoenpannenkoekjes met de saus eroverheen en garneer met de overgebleven peterselie.
  7. Tip: Lekker met granaatappelpitjes eroverheen!

    Voedingswaarde

  • Kcal 284
  • Eiwit 21 g
  • Koolhydraten 19 g
  • waarvan suikers 6
  • Vet 13 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 5
  • Vezels 5