
Hartige raapsteeltjestaart
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 15 min
Frans
Ingrediënten
0 bloem (om te bestuiven)
10 plakjes hartigetaartdeeg (ontdooid)
1 bos raapsteeltje
100 gram harde geitenkaas (geraspt)
4 eieren (gesplitst)
200 milliliter room
20 gram pijnboompitten
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 160ºC. Bestuif de bakplaat met bloem en bekleed met het taartdeeg. Druk de randen goed op elkaar en vouw de randen rondom om, zodat een dikkere rand ontstaat.
2. Was de raapsteeltjes en dep ze droog. Hak de raapsteeltjes grof en verdeel over het deeg. Bestrooi met de geitenkaas. Klop de eiwitten met de room, zout en peper goed los. Giet dit roommengsel over de raapstelen en schud met de bakplaat om de vulling goed te verdelen.
3. Bestrooi met de pijnboompitten en leg de 4 eidooiers voorzichtig op de vulling. Bak de taart in het midden van de oven in circa 30 minuten gaar. Serveer (lauw)warm.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
630 kcal
Vetten
33 gram
Waarvan verzadigd vet
15 gram
Koolhydraten
56 gram
Vezels
3 gram
Eiwitten
24 gram
Zout
2 gram
Meer recepten in de categorie